computerspelverslaving


computerspelverslaving 1.0

(gezondheid, geneeskunde en zorg)

verslaving aan het spelen van computerspelletjes; grote passie voor het spelen van games; gameverslaving

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een computerspelverslaving…

is een spelletjesverslaving; is een verslaving

      Algemene voorbeelden


      Na lang zeuren hebben we er eindelijk één in huis, een Wii, samen met het Sportspakket [...]. Het is een aanschaf, maar voor kinderen die toch een computerspelverslaving hebben is het toch de manier om in beweging te komen. Ik hoop dan ook dat Nintendo vooral ook spellen ontwikkelt waarbij de beweging het belangrijkst is. Dat vind ik toch wel één van de sterkste kanten van de Wii.

      http://www.weblog-kidsenzo.nl/de-wii/,

      Het zoeken naar een hoogtepunt zou bovendien kunnen worden gezien in het bezoeken van massale popconcerten, drugsgebruik, gokverslaving, computerspel-verslaving, bungy-jumping. 'Men zoekt enorm extreme vormen om uit de sleur van het dagelijks leven te breken', vindt Merlijn Trouw.

      https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ABCDDD:010866795:mpeg21:a0076,

      Eens in de zoveel tijd hoor je over een kind dat niet zappend voor de TV hangt, geen computerspelverslaving heeft en daadwerkelijk met iets wezenlijks bezig is, dat is dan ook meteen nieuws.

      http://dutchaidan.blogspot.nl/2012/11/jong-geleerd.html,

      Pas in 1968 werd alcohol als verslaving erkend, onder invloed van de wereldgezondheidsorganisatie. In een aantal wetenschappelijke kringen leeft het idee dat het computerspelletjes ook zo zal vergaan. Want net zoals alcohol lange tijd als ongevaarlijk werd beschouwd, wordt een computerspelverslaving lang niet door iedereen serieus genomen.

      NRC,

      Combinatiemogelijkheden


      met ander, nevengeschikt substantief


      • een internetverslaving en computerspelverslaving

      De gemeenten Kampenhout, Steenokkerzeel en Zemst hebben, op 1 september 2009, een preventiewerker geïnstalleerd [...]. De preventiewerker staat ter beschikking voor iedereen die problemen, vragen, opmerkingen, enz. heeft rond het drugfenomeen en alles wat daarmee te maken zou kunnen hebben [...]. De werking zal zich niet beperken tot de meest gekende genotsmiddelen, zijnde alcohol en al dan niet legale drugs. Ook, onder andere, (psychoactieve) medicatie, gokken, de meer recente fenomenen internet- en computerspelverslaving, behoren tot het werkingsgebied.

      http://www.radioreflex.be/artikel.php?id=11928,

      Woordfamilie


      Als deel van een afleiding