concertorganisator


concertorganisator 1.0

iemand die muzikale optredens en concerten organiseert

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een concertorganisator…

is een persoon

  • [Activiteit of handeling] organiseert muziekoptredens en sluit contracten af met muzikanten

    Algemene voorbeelden


    Elke concert- of festivalorganisator die zoveel mensen op de been brengt én de ambitie heeft er volgende week of volgend jaar weer te staan, krijgt iets van een zakenman. Op het einde van de dag moeten er cijfertjes, liefst zwarte, worden geteld. "Laat je niets wijsmaken, dit is business", zegt concertorganisator Paul Ambach.

    De Standaard,

    Willem Venema is een ervaren concertorganisator, hij weet hoe het publiek te manipuleren is. Toch gaat niet alles altijd zoals verwacht. Zo werden voor zijn Ahoy' Open Air-festival amper kaarten verkocht.

    Trouw,

    "De tijd dat elk jeugdleider een festival kon organiseren en een hele dag druk heen en weer rende met een walkietalkie om indruk te maken op zijn lief, is voorbij", zegt Jan Van Esbroeck, concertorganisator van de Night of the Proms.

    De Standaard,

    concertorganisator 1.1

    bedrijf dat muzikale optredens en concerten organiseert

    Betekenisbetrekking


    metonymie
    Betrokken betekenissen 1.0 : 1.1

    Algemene voorbeelden


    De beruchte Amerikaanse rapzanger Snoop Doggy Dogg begint in september zijn Europese toernee in Nederland. Dogg is vooral bekend om zijn juridische problemen: onlangs werd hij vrijgesproken van doodslag [...]. De Amsterdamse concertorganisator B.S. Int. Promotions sloot een contract met de zanger voor een anderhalf uur durende show.

    De Standaard,

    Het overlijden van de King of Pop betekent een miljoenenstrop voor concertorganisator AEG Live.

    http://muziek.nieuws.nl/560726,