dertigplusser


dertigplusser 1.0

iemand van dertig jaar of ouder; iemand met een leeftijd van minimaal dertig jaar; dertiger

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een dertigplusser…

is een persoon

  • [Leeftijd] is 30 jaar of ouder

    Algemene voorbeelden


    Als ik de volgende tv-series opnoem: Charlies Angels, Mash, Fantasy Island, Dynasty, LA Law, Hill Street Blues, Taxi, Kojak, dan heeft bijna iedere dertigplusser een 'aha-ervaring'.

    NRC,

    Laat in een gezelschap van popliefhebbende dertigplussers het woord Gruppo vallen en iedereen weet waarover je het hebt.

    http://www.terras-bilzen.be/13augustus2004.html,

    Men dacht dat hij een kans maakte tegen dertigplusser Jakob Hlasek, die zijn beste jaren gehad heeft en momenteel 37ste is op de wereldranglijst.

    De Standaard,

    Het kabinet heeft een alternatief gevonden voor de aangekondigde bezuiniging op het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) voor 30-plussers.

    http://www.depers.nl/binnenland/551393/30-plusser-kan-toch-naar-school.html,

    Het leger slankt (nog) niet volgens plan af. Minister van Defensie Jean-Pol Poncelet (PSC) stelt daarom aan de regering bijkomende maatregelen voor. Eén van zijn ideetjes: een vertrekpremie voor dertigplussers, waarmee hij 700 tot 950 beroepsmilitairen hoopt te verleiden tot afzwaaien.

    De Standaard,

    Meer alleenstaande dertigplussers. Het aantal alleenstaanden van dertig jaar of ouder is tussen 1995 en 2000 met 14 procent toegenomen.

    http://www.google.nl/search?q=cache:MH-3PMZqIBQJ:www.cbs.nl/nl/publicaties/persberichten/2001/pb01n057.pdf+dertigplussers+site:.nl=nl=lang_nl,

    De dertigplussers hielden zich vooral bezig met het inruilen van hun vinylplaten.

    De Standaard,