dinsdags


dinsdags 1.0

op dinsdag plaatsvindend; op dinsdag verschijnend; ook: op iedere dinsdag plaatsvindend; op dinsdag gebruikelijk

Algemene voorbeelden


Wie aandachtig 't Zweertdanserke leest of luistert naar de dinsdagse Gazet heeft al gemerkt dat Lange Wapper met de regelmaat van een klok wordt uitgenodigd in binnen- en buitenland.

http://users.tijd.com/~tdn00252/tzwnr105.htm,

Kamerlid Theo Stroeken neemt een pauze in de dinsdagse fractievergadering te baat om lucht te geven aan zijn verontwaardiging over het optreden van minister Tineke Netelenbos.

De Limburger,

Over foute vrouwen gesproken: vroeger placht dat mopje Mabel, die late roeping op het gebied van 'fout', de dinsdagse café-gezelligheid te verstoren met een mate van narcisme die zelfs daar opviel.

NRC,

Voordien was Fabre al uitgebreid in de Deense pers geweest nadat hij verschenen was op de dinsdagse perskonferentie van het Festival en er uitgebreid had geantwoord op de vragen van de journalisten.

De Standaard,

Veranderingen in de timing van doordeweekse activiteiten over de uren van de dag zijn geanalyseerd door het patroon van de dinsdagse tijdsbesteding door de jaren te volgen.

http://www.scp.nl/boeken/studies/studie29/nl/samenvatting.htm,

dinsdags 2.0

op dinsdag; 's dinsdags; ook: op elke dinsdag
Vaak niet duidelijk te scheiden van de combinatie 's dinsdags, waarbij de genitiefbepaling 's kortheidshalve is weggelaten.

Algemene voorbeelden


Op mijn lagere school kwam de melkfabriek dinsdags langs.

de Volkskrant,

Dinsdags trainen we samen met jong Oranje op Papendal en dan praten we veel over tafeltennis en werken dat achter de tafel uit.

http://www.trinkokeen.nl/

We studeren. Eten twee keer in de week bij zijn ouders, dinsdags en zondags.

De schaamte voorbij, Anja Meulenbelt,

Iedere woensdag (omstreeks 13.00 uur) worden de schapen geschoren bij de Brunstingerhof en bezoekers lopen dinsdags en donderdags vanaf het middaguur de kans bewoners in Drentse klederdracht tegen het lijf te lopen.

Meppeler Courant,