dinsdagvoormiddag


dinsdagvoormiddag 1.0

((vooral) in België. Het woord is het BN nog volop in gebruik, terwijl het in het NN opvallend weinig opgetekend is en waarschijnlijk aan het verouderen is.)

voormiddag van de dinsdag
In Nederland het gedeelte van de dag dat ongeveer duurt van 12.00 tot 16.00 uur, maar in België gebruikt voor de periode tussen ongeveer 9.00 en 12.00 uur.

Algemene voorbeelden


Naast de gewone activiteiten zijn er ook enkele keuzeactiviteiten. Die zijn niet verplicht en er wordt meestal ook een extra bijdrage voor gevraagd. Zo kan je elke dinsdagvoormiddag mee gaan zwemmen of worden in de zomervakantie om de twee weken vrijdags uitstappen georganiseerd.

http://www.jeugddienstherent.be/jeugdwerk.htm

Koninklijk besluit tot vaststelling van het bijzonder reglement voor het hof van beroep te Antwerpen [...] Art. 3. § 1. De eerste kamer houdt zitting in burgerlijke zaken op maandagvoormiddag, maandagnamiddag en dinsdagvoormiddag. De tweede kamer houdt zitting in burgerlijke zaken op dinsdagvoormiddag, dinsdagnamiddag en woensdagvoormiddag. De derde kamer houdt zitting in burgerlijke zaken op dinsdagvoormiddag, dinsdagnamiddag en woensdagvoormiddag.

http://www.juridat.be/beroep/antwerpen/documentatie/reglement.htm,

De administratieve gegevens moeten ook aan de laborante meedegedeeld worden. Gelieve hiervoor bij voorkeur uw UZ plastiekkaartje of drie mutualiteitsklevertjes mee te brengen. Sperma-analyse kan doorgaan op dinsdagvoormiddag (8u30-11u), donderdagvoormiddag (8u30-11u), of vrijdagvoormiddag (8u30-11u).

http://www.infertiliteit.org/index.html

De vrije halve dag, waarover men kon beschikken, werd op de dinsdagvoormiddag van karnaval geplaatst, zodat er toch een vol etmaal kon gevierd worden.

http://users.skynet.be/olvi-college.tienen/stijnen/duralex.htm

dinsdagvoormiddag 2.0

((vooral) in België. Het woord is het BN nog volop in gebruik, terwijl het in het NN opvallend weinig opgetekend is en waarschijnlijk aan het verouderen is.)

op de voormiddag van de dinsdag; op dinsdagvoormiddag; 's dinsdagsvoormiddags

Algemene voorbeelden


Premier Jean-Luc Dehaene en de vier vice-premiers namen dinsdagnamiddag de draad van het begrotingsoverleg weer op, nadat ze maandag en dinsdagvoormiddag de partijpolitiek voorrang hadden gegeven.

De Standaard,

In de chauffageruimte van de vrije school in Landen brak dinsdagvoormiddag omsteeks 11 uur brand uit.

De Standaard,

Bij Crown Simplimatic Londerzeel is dinsdagvoormiddag een staking van de arbeiders uitgebroken uit protest tegen de onduidelijkheid over de geplande verkoop van het bedrijf.

De Standaard,

Samen met acht andere verdachten verscheen hij dinsdagvoormiddag voor de Antwerpse raadkamer, op verdenking van container- en autodiefstallen en heling van identiteitskaarten.

De Standaard,