donderdagvoormiddag


donderdagvoormiddag 1.0

((vooral) in België. Het woord is het BN nog volop in gebruik, terwijl het in het NN opvallend weinig opgetekend is en waarschijnlijk aan het verouderen is.)

voormiddag van de donderdag
In Nederland het gedeelte van de dag dat ongeveer duurt van 12.00 tot 16.00 uur, maar in België gebruikt voor de periode tussen ongeveer 9.00 en 12.00 uur.

Algemene voorbeelden


In het klasprogramma hebben we ervoor gekozen om dit schooljaar een echte buitenactiviteit te organiseren. Iedere donderdagvoormiddag gaan we met z'n allen naar de kinderboerderij van het D.V.C.

http://www.bo-terleie.be/foto/KlasvanSabinegaatopdonderdagvoormiddagnaardeboerderij/index.html,

Het programma wordt iedere donderdagvoormiddag van 10 tot 11 uur uitgezonden en herhaald op maandagvoormiddag op hetzelfde tijdstip.

http://www.vrto.be/html/welkom.html

Nieuw in het aanbod is tafeltennis op woensdagnamiddag en donderdagvoormiddag.

http://www.ieper.be/nl/

De Parti Socialiste heeft ermee gedreigd haar ministers collectief weg te houden op de ministerraad van donderdagvoormiddag.

De Standaard,

Sperma-analyse kan doorgaan op dinsdagvoormiddag (8u30-11u), donderdagvoormiddag (8u30-11u), of vrijdagvoormiddag (8u30-11u).

http://www.infertiliteit.org/index.html

Combinatiemogelijkheden


voorafgegaan door naamvalsgenitief


  • 's donderdagsvoormiddags
  • 's donderdagvoormiddags

donderdagvoormiddag 2.0

((vooral) in België. Het woord is het BN nog volop in gebruik, terwijl het in het NN opvallend weinig opgetekend is en waarschijnlijk aan het verouderen is.)

op de voormiddag van de donderdag; op donderdagvoormiddag; 's donderdagsvoormiddags

Algemene voorbeelden


Het secretariaat van onze club zal woensdagnamiddag en donderdagvoormiddag gesloten zijn.

http://www.lierse.com/nl/news/secretariaat-woensdagnamiddag-en-donderdagvoormiddag-gesloten,

De 53-jarige oud-minister Alain Van der Biest (PS), beschuldigd in het dossier van de moord op André Cools, is donderdagvoormiddag door de Luikse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) in vrijheid gesteld.

De Standaard,

Els Callens blijft goed presteren op het WTA-tornooi van Essen, gedoteerd met 450.000 dollar. De Antwerpse versloeg donderdagvoormiddag de Duitse Karin Kschwendt in de 1/8ste finales in twee sets met 6-2, 6-4.

De Standaard,

Pas donderdagvoormiddag besloot minister De Clerck de tuchtprocedure tegen Demanet in te zetten.

De Standaard,

Een anti-terreureenheid van de politie overmeesterde donderdagvoormiddag de kaper van een Boeing 747 van Olympic Airways.

De Standaard,

Donderdagvoormiddag rijdt Nina met ons naar de geitenboerderij van Dee Lever, waar ze zalige geitenkaas maken.

http://www.wereldvlinders.be/diary/diary-full.html

Van Genève gaat het dinsdagnamiddag naar Parijs en woensdagavond naar Londen. Donderdagvoormiddag zijn daar drie one-and-one's voorzien en om 18 uur is het reisgezelschap al terug bij de Kredietbank in Brussel.

De Standaard,