droneaanval


droneaanval 1.0

(transport, verkeer en reizen; neologisme)

aanval met een drone; aanval met een onbemand vliegtuigje

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een droneaanval…

is een aanval

  • [Instrument] is een aanval met een drone

    Hoofdsemagram: aanval


    Algemene voorbeelden


    Een commandant van terreurgroep Islamitische Staat (IS) in Afghanistan is om het leven gekomen bij een droneaanval in de zuidelijke provincie Helmand.

    http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/3847711/2015/02/09/IS-voorman-in-Afghanistan-gedood-bij-droneaanval.dhtml,

    Een droneaanval van de Verenigde Staten heeft zaterdag in Pakistan het leven gekost aan zeker zes islamitische extremisten. Onder de doden zou volgens het Pakistaanse leger tenminste één hooggeplaatste strijder zijn.

    http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3815518/2014/12/20/Zes-extremisten-gedood-bij-droneaanval-Pakistan.dhtml,

    De Amerikaanse regering hoeft geen documenten te openbaren die ophelderen waarom ze bepaalde mensen in het buitenland laat doden, bijvoorbeeld via een drone-aanval. Dat besliste de rechter in New York woensdag in een zaak die was aangespannen door de New York Times en de Amerikaanse Unie van Burgerrechten. De twee organisaties hadden om inzage gevraagd na diverse aanvallen met drones in de herfst van 2011 in Jemen, waarbij onder anderen de in de VS geboren radicale geestelijke Anwar al-Awlaki om het leven kwam [...]. Ondertussen gaan de drone-aanvallen gewoon door. Woensdagavond werd in Pakistan Mullah Nazir gedood, een commandant van de taliban in Pakistan.

    Trouw,

    Etymologie


    Aard herkomst inheems woord
    Vroegste datering 2012