e-brommer


e-brommer 1.0

(transport, verkeer en reizen; neologisme)

tweewielig, elektrisch aangedreven motorvoertuig voor personenvervoer, met een elektromotor met een vermogen van hooguit 4 kW of een maximumsnelheid van 45 kilometer per uur, en met een zitplaats voor de bestuurder en eventueel voor een passagier achterop; elektrisch aangedreven bromfiets; elektrische bromfiets; elektrische brommer; e-bromfiets

Algemene voorbeelden


U kunt subsidie aanvragen voor de aanschaf van een elektrische bromfiets. Traditionele bromfietsen, bromscooters en snorscooters geven relatief veel milieuhinder: geluid en luchtverontreiniging. Elektrische bromfietsen zijn veel schoner en dus beter voor het milieu. Daarnaast is de e-brommer op de kortere afstanden een prima alternatief voor de auto in het woon-werkverkeer.

https://www.elektrischestep.nl/subsidie.html,

Als je deze e-brommer ziet, denk je automatisch terug aan de motoren van begin vorige eeuw. Stoere bakken met een kloeke tank en zonder tierelantijnen.

https://www.dailycappuccino.nl/2015/01/e-brommer/,

Combinatiemogelijkheden


met adjectief ervoor


  • stoere e-brommer

Feddz: stoere e-brommer met bagageruimte. [...]. De Feddz is beschikbaar in twee uitvoeringen: 25 en 45 km/u. Hierbij kan weer keuze gemaakt worden uit twee verschillende accupakketten, de Eco- en Premium accu, waarmee respectievelijk 70 en 100 kilometer kan worden gereden voordat er een stopcontact aan te pas moet komen. Opvallend genoeg zijn de afmetingen en gewichten hetzelfde.

https://www.groen7.nl/feddz-stoere-e-brommer-met-bagageruimte/,

Etymologie


Aard herkomst inheems woord
Vroegste datering 2011