edutainment


edutainment 1.0

(onderwijs en opvoeding)

vorm van entertainment die ook educatief is; educatief entertainment

Semagram (extra betekenisinformatie)


Edutainment…

is entertainment; is vermaak

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is educatief entertainment

    Algemene voorbeelden


    Praten over het verleden, op academisch niveau bijvoorbeeld, doen anderen al. "Je kan de massa beter bereiken via kunst. Anders komt de informatie niet terecht bij de mensen om wie het gaat. Our people, they want to be entertained. Ze willen dansen en lachen. Dus ik maak liever edutainment, dat je ondertussen ook wat leert."

    Trouw,

    Het programma behelst ook demonstraties en korte trainingen van trainingsinstituten, waaraan de jonge bezoekers kunnen deelnemen. Daarbij wordt gedacht aan muziekworkshops, EHBO, computer en vervaardigen van handicrafts. Ook edutainment is opgenomen in het beursprogramma. Diverse jonge artiesten zullen in de gelegenheid worden gesteld om korte optredens te verzorgen die de jongeren aanspreken. Het gaat in deze om een vorm van entertainment met een educatief karakter. Zang, dans en toneelgroepen, die voornamelijk uit jongeren bestaan, zijn uitgenodigd. Aan het eind van de avond zijn deze activiteiten geprogrammeerd.

    De Ware Tijd,

    Het CD-aanbod in de Vizible-winkels is relatief bezadigd: geen porno, geen al te ordinaire spelletjes, wat kantoorachtige toepassingen, naslagwerken, en de employé van de universiteit kan er terecht voor wetenschappelijke software met een waarde van tienduizenden guldens. Dat neemt niet weg dat een groot deel van het aanbod thuishoort in de rubrieken edutainment en infotainment en qua inhoud net zo goed in de stationskiosk had kunnen liggen: 'Dinosaurs', 'Dangerous Creatures', 'Complete Basketball', 'Extreme Sports' en 'Auto Spectrum '95' zijn prominent aanwezig.

    NRC Handelsblad,

    Woordfamilie


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


    Etymologie


    Aard herkomst leenwoord
    Brontaal Engels
    Vorm in brontaal edutainment
    Betekenis in brontaal idem