een wissel op de toekomst trekken


een wissel op de toekomst trekken 1.0

handelen vanuit de verwachting of hoop dat iets in de toekomst zal gebeuren of dan werkelijkheid wordt, vaak met de bijgedachte dat men daardoor risico loopt

Algemene voorbeelden


Lamitref trekt met de Duitse overname en de investeringen een wissel op de toekomst. Het bedrijf moet in volume groeien wil het meespelen op de Europese markt.

De Standaard,

Het Full Service Network (FSN), zoals het bij Time Warner heet, trekt een wissel op de toekomst. Het past in de visie dat interactieve televisie, een combinatie van televisie en videotelefoon gebaseerd op computertechnologie, onvermijdelijk is. De grote vraag is alleen hoe het eruit zal gaan zien en hoe, en hoeveel, erin moet worden geïnvesteerd om het lonend te maken.

NRC,

Niet alleen draait de werkende groep voor de pensioenen op, er bestaat ook een verband tussen de bijdragen die werknemers en werkgevers aan de huidige gepensioneerden doorstorten en de hoogte van hun toekomstige pensioen. We trekken dus een wissel op de toekomst. De jongste tien jaar is de beroepsbevolking steeds groter geworden, ondanks het feit dat de leeftijdsgroep tussen 18 en 64 jaar relatief gelijk is gebleven.

http://www.knack.be,