endocrinologisch


endocrinologisch 1.0

betrekking hebbend op de endocrinologie; verband houdend met de endocrinologie; behorend tot de endocrinologie; gespecialiseerd in de endocrinologie; de endocrinologie betreffend; in bijwoordelijk gebruik: uit het oogpunt van de endocrinologie; op endocrinologische wijze

Algemene voorbeelden


Deze prijs, ten bedrage van 7.000 euro, is bedoeld als een eerbewijs aan een onderzoeker op endocrinologisch gebied (klinisch, farmacologisch, veterinair, dier-experimenteel, immunologisch, chemisch of anderszins) en als aanmoediging en steun om verder endocrinologisch onderzoek te verrichten.

http://www.nve.nl/openbaar/prijzen/untitled/de-organonprijs-voor-endocrinologie,

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • endocrinologisch chirurg

Wanneer er bij echografisch onderzoek wel bevindingen (echoarm solide, irregulair begrensd, aanwezigheid van microcalcificaties en een voornamelijk intranodulair vasculair patroon) zijn, die relatief vaker bij maligne nodi worden gezien, moet cytologisch onderzoek worden verricht. In deze gevallen dient de patiënt tevens te worden verwezen naar een endocrinoloog of endocrinologisch chirurg die de cytologische uitslag het beste kan interpreteren.

http://www.radiologen.nl/files/File/Nascholing/EduRad/41210%20Binnenwerk%20EduRad%2054%20def.pdf,

  • endocrinologische diagnose
  • endocrinologisch onderzoek

Diabetes is de meest frequente endocrinologische diagnose met een landelijke prevalentie van 2 tot 10 % voor resp. Insuline-afhankelijke en Niet-Insuline afhankelijke vormen.

http://www.antenna.nl/lithium/nascholing/diabetes_n.html,

In deze fase vindt ook lichamelijk en endocrinologisch onderzoek plaats bij de endocrinoloog in voorbereiding van eventuele hormonale therapie.

http://www.infertiliteit.org/artikels.html

met werkwoord


  • endocrinologisch onderzoeken

Sommigen bleven desondanks gewicht verliezen en werden medisch gemonitoord, endocrinologisch onderzocht en aanvullend behandeld.

http://www.johannes-wier.nl/news.php?news=308,