feng shui


feng shui 1.0

Chinese leer die onderzoekt welke invloed vormgeving en inrichting op het welzijn en geluk van de mens hebben en hoe negatieve invloeden veranderd kunnen worden in positieve; uit China afkomstige leer die de plaatsing van voorwerpen bestudeert om via een juiste plaatsing daarvan een harmonieuze inrichting van ruimten te creëren; Chinese leer die onderzoekt hoe de omgeving geluk kan beïnvloeden

Semagram (extra betekenisinformatie)


Feng shui…

is een leer

  • [Herkomst of oorsprong] is van origine afkomstig uit China
  • [Leeftijd] is een 3000 jaar oude leer
  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is een pseudowetenschap
  • [Onstoffelijke inhoud] onderzoekt welke invloeden vormgeving en inrichting op het welzijn en geluk van de mens hebben en ook hoe negatieve invloeden veranderd kunnen worden in positieve; onderzoekt welke invloeden vormgeving en inrichting op het welzijn en geluk van de mens hebben

Algemene voorbeelden


Het systeem van feng shui kan ongetwijfeld helpen om energie in de juiste banen te leiden of in balans te houden. Maar voor geluk zal ieder toch zelf moeten zorgen. Feng shui werkt volgens het Chinese principe van de vijf elementen, die steeds in balans moeten zijn. Elk element correspondeert met bepaalde zaken op vlak van gezondheid, voeding, energie, symboliek, kleur, plaats en dergelijke. De attributen die in de feng shui gebruikt worden sluiten hier nauw bij aan.

http://www.ganesha.be/feng.html

Spiegels worden in de feng shui veelvuldig toegepast. Het gekendst zijn de zogeheten bagua-spiegels - klinkt mysterieus, maar het woord bagua is niets meer dan de samentrekking van twee Chinese woorden, namelijk ba (acht) en gua (hoek).

http://www.ganesha.be/feng.html

Aziatische stijl, ook genoemd: 'Zen' of 'stijl van het Verre-Oosten'. De sleutelwoorden zijn orde, balans, sereniteit en eenvoud. Tekstuur, neutrale kleurpaletten en de nadruk op het huis als een heiligdom zijn belangrijke elementen van deze stijl. Het is een duidelijke 'less is more'-stijl. De heersende interesse voor 'feng shui' heeft deze stijl recentelijk nog meer populair gemaakt.

http://www.dside.yucom.be/pag10.htm#academisch

Woordfamilie


Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen