flamberen


flamberen 1.0

( Met betrekking tot een gerecht)
een gerecht overgieten met drank met een hoog alcoholgehalte en deze vervolgens aansteken om het bereide voedsel verder op smaak te brengen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Flamberen…

is een handeling

      Combinatiemogelijkheden


      met voorzetselgroep


      • iets flamberen met cognac
      • iets flamberen met calvados

      U kunt deze parfait met een garnituur van gestoofde peren serveren, of met schijfjes appel die u met citroensap en suiker in boter hebt gebakken en met calvados geflambeerd.

      NRC,

      Ze koos een royaal menu. Champagne als aperitief, Zeeuwse oesters met Chablis, gegrilde tarbot met Meursault (weliswaar halve flesjes, maar toch...) en appeltaart geflambeerd met Calvados.

      Mise-en-scène, Axel Bouts,

      Het vlees van een oudere parelhoen is wat steviger en wordt vooral verwerkt als ragout of bereid als poularde. Om het vlees tijdens het bereiden sappig te houden, is het raadzaam het te barderen en regelmatig te bedruipen met braadvocht. Flamberen met cognac verhoogt de smaak nog meer.

      http://www.xquis.com/_scripts/search_products.pl?query=17

      flamberen 2.0

      ( Met betrekking tot geslachte dieren)
      een geslacht dier ontdoen van haren of veren door deze met vuur weg te schroeien

      Semagram (extra betekenisinformatie)


      Flamberen…

      is een handeling

          Algemene voorbeelden


          Het doel van het flamberen is het optimaliseren van het ontharingsproces. Tijdens het flamberen worden de overblijvende haren verbrand en het aantal bacteriën op de huid verminderd. Bij het flamberen worden temperaturen bereikt van 600 tot 800 °C en kleurt het varken lichtbruin.

          http://www.debra.be/slachtproces.htm

          Combinatiemogelijkheden


          met object


          • een duif flamberen

          Leg de duif een aantal uren in de koelkast, dat vergemakkelijkt het pluimen. Begin bij de grote vleugelveren, ga door met de staartkant en pluk ze vandaar af naar de kop toe. Flambeer de duif vervolgens om ze van overtollige haarveertjes te ontdoen en haal ze leeg.

          http://www.xquis.com/_scripts/search_products.pl?query=17