fraudebestendig


fraudebestendig 1.0

bestand tegen fraude; bestand tegen misbruik door frauduleuze handelingen

Algemene voorbeelden


Pieper kwam na drie weken onderzoek met de oplossing: de kilometerheffing. Al in 2003 zou het mogelijk moeten zijn een proef te houden met een fraudebestendig kastje in iedere auto. Volautomatisch krijgt de automobilist in dat systeem iedere maand de rekening gepresenteerd. Van het idee bleef in de harde verkiezingsstrijd van 2002 weinig over.

Haagsche Courant,

Papegaaiachtigen worden bij aankomst in het quarantainecentrum individueel geïdentificeerd door middel van een pootring of een microchip. De pootring moet fraudebestendig zijn en een diameter hebben die aangepast is aan de soort [...].

http://cmlag.fgov.be/nl/dos/dg5/Veterinaire_Wetgeving/2-Dierenbescherming/2001-06-08_DV_MB.htm,

Er is wellicht maar één fraudebestendige bijstandsregeling: iedereen individueel 50 procent van het sociale minimum (wat dat ook zijn moge) zonder verdere toeslagen.

NRC,

De chip, die fraudebestendig is, gaat een dierenleven lang mee.

http://www.dedierenkliniek.nl/

Ook worden in het voorstel eisen gesteld aan bedrijfsleiders en beheerders van gelegenheden waar kansspelautomaten zijn geplaatst. Het gaat daarbij onder meer om antecedenten en of zij kennis en inzicht hebben in het gebruik van de automaten en de daaraan verbonden verslavingsrisico's. Verder voorziet de wetswijziging in de mogelijkheid regels te verbinden aan reclame en werving. Daarenboven wordt het verplicht in de automaten fraudebestendige tellers te gebruiken, zodat belastingfraude en misbruik voor witwassen beter kunnen worden tegengegaan.

http://www.justitie.nl/pers/persberichten/archief/1998/index.asp?file=pb0370.htm,

De Bridgemate is een robuust en stevig apparaat dat 100% fraudebestendig is.

http://www.bridgemate.nl/introductie.html

De markt wordt verdeeld door twee systemen die moeten vaststellen of de koper van een pakje sigaretten in een horecagelegenheid wel 16 jaar of ouder is, zoals de wet sinds dit jaar voorschrijft. De Kamer spreekt vandaag met staatssecretaris Ross (Volksgezondheid) over de kwestie. VVD, PvdA en CDA neigen echter naar het goedkeuren van beide systemen, mits beide fraudebestendig zijn.

De Telegraaf,

De proef met kilometerheffing kan in 2003 in de Randstad doorgaan. Dat adviseert internetondernemer Roel Pieper aan minister Netelenbos. Voor de kilometerheffing hoeft geen nieuwe technologie te worden ontwikkeld, stelt Pieper in zijn rapport. Met een 'slimme combinatie van bestaande technieken' zoals mobiele telefoons is de proef mogelijk. Pieper concludeert dat de privacy van de gebruiker is gegarandeerd. Verder is het systeem fraudebestendig.

NOS Nieuws,

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • een fraudebestendig pasje
  • een fraudebestendig paspoort

Komende week wordt alles anders in de Pauluskerk, als het nieuwe pasjessysteem in werking treedt. Bezoekers konden zich de afgelopen weken laten registeren bij de politie, die fraudebestendige pasjes maakt. Niet-Rotterdammers, verstokte dealers en criminelen kwamen niet door de ballotage. Alleen pasjeshouders, zo'n driehonderd in getal, zijn vanaf maandag nog welkom.

NRC,

Voormalig PTT-medewerker B. had tijdens zijn dienstverband bij de Rotterdamse PTT een dossier samengesteld over allerlei ongeoorloofde afluisterpraktijken bij deze centrale. Het meest spraakmakende voorbeeld is het afluisteren van drukkerij KEP, die de opdracht had gekregen een fraudebestendig paspoort te maken.

http://www.xs4all.nl/~bslash/muren/telmod.html

Het land dat nog maar enkele jaren geleden in opperste staat van politieke opwinding verkeerde over het fraudebestendige paspoort, zet de tourniquet naar de grenzeloze vrijheid van Schengen open voor iedereen die zo ondernemend is zijn groene kaartje in de hal van Schiphol aan een passagier uit een 'niet-Schengen'-land door te geven.

NRC,

  • een fraudebestendige kilometerheffing

TNO betwijfelt inmiddels openlijk of een fraudebestendige kilometerheffmg technisch haalbaar is, maar afgezien daarvan is het een aantrekkelijk alternatief.

de Volkskrant,

met bijwoord


  • minder fraudebestendig
  • niet fraudebestendig
  • minstens zo fraudebestendig
  • zo fraudebestendig mogelijk

Er zijn veel berichten in de pers verschenen waarin wordt beweerd dat de eurobankbiljetten minder fraudebestendig zullen zijn dan de nu in omloop zijnde nationale bankbiljetten.

http://www.euro.ecb.int/nl/section.html

De eurobankbiljetten zijn voorzien van een breed scala aan de meest geavanceerde beveiligingskenmerken. Daardoor zullen ze minstens zo fraudebestendig zijn als de nationale bankbiljetten die nu in het eurogebied in omloop zijn.

http://www.euro.ecb.int/nl/section.html

Wij overlopen hieronder enkele technieken om verzekeringsproducten zo fraudebestendig mogelijk te maken.

http://www.bvvo.be/publication/Commande/cahier/prev_fraude_ass.pdf

In het debat gisteren in de Tweede Kamer over het wetsvoorstel dat invoering van de identificatieplicht per 1 januari 1994 regelt, was hij aanvankelijk terughoudend omdat het rijbewijs niet fraudebestendig is en geen nationaliteit en sofinummer vermeldt.

NRC,

Het huidige, op papier gebaseerde systeem van documenten, bestaande uit een veelvoud van exemplaren, is heel omslachtig en blijkt ook niet fraudebestendig te zijn.

http://zenner.fgov.be/pdf/020226_Persconferentie-Douaneplatform.pdf,

met werkwoord


  • fraudebestendig maken

Belgacom moet de kosten ten laste nemen die een advokaat deed om zijn mobilofoontoestel van de vorige generatie fraudebestendig te maken.

De Standaard,

Woordfamilie


Als deel van een afleiding