geëmotioneerde


geëmotioneerde 1.0

iemand die geëmotioneerd is; iemand die door een emotie bevangen is of door emoties overmand is

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een geëmorioneerde…

is een persoon

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is geëmotioneerd; is door een emotie of door emoties overmand

    Algemene voorbeelden


    Hoe houd je de sessies kort en sprekers to the point? En hoe zorg je dat alle deelnemers aan bod komen, ook de geëmotioneerde, de boze én de stille?

    https://klimaatadaptatienederland.nl/actueel/actueel/nieuws/2020/digitale-risico-dialoog-voeren-doe/,

    Voor degenen die hun emoties willen uiten omtrent de zondag vermoorde politicus Helmin Wiels, wordt vandaag om 12.00 uur een telefoonlijn geopend door de regering en Fundashon Skuchami. Geëmotioneerden kunnen gratis bellen naar 0800-0444.

    https://www.versgeperst.com/nieuws/211541/gratis-hulplijn-na-moord-wiels.html,

    Als er eerst een geëmotioneerde zou zijn zonder emotie en daarna de emotie, dan zou de emotie afhankelijk van hem ontstaan. Zodra de geëmotioneerde er is, komt de emotie.

    https://books.google.nl/books?id=qbaoBQAAQBAJ&pg=PA61&lpg=PA61&dq=%22de+ge%C3%ABmotioneerde%22&source=bl&ots=POe7AqJvdI&sig=ACfU3U20cJVwDQUEJ3mUkqSWbb217o31Kg&hl=en&sa=X&ved=2ahUKEwjp1u33qN7zAhVUecAKHVkeCp04RhDoAXoECA4QAw#v=onepage&q=%22de%20ge%C3%ABmotioneerde%22&f=false,

    Slimmeriken gebruiken geen feesboek, twitter, wotsep of instagraam. Laat die zooi toch voor de geëmotioneerden.

    https://www.geenstijl.nl/5158163/twitter-pleegt-compleetcensuur-op-memphis/,

    Dit onderzoek naar de optimalisatie van pensioencommunicatie gaat verder dan socio-economische factoren, zoals financiële geletterdheid, maar richt zich ook op factoren zoals overtuigingen, emoties en voorkeuren. Op basis van deze factoren wordt onderzoek gedaan naar de segmentatie van informatiebehoevenden. Deze informatiebehoevenden kunnen worden ingedeeld in drie groepen: de overmoedigen, de geëmotioneerden en de 'alfamannen'.

    https://www.maastrichtuniversity.nl/nl/nieuws/promovendi-meeting-pensioenen-de-veelzijdigheid-van-pensioenen,

    De brochure Ontmoetingen met de paus? is maar al te duidelijk en getuigt van politiek obsceen gedrag, als deze te elfder ure verschijnt, onder de dekmantel van het NIK, tien dagen voordat uiteindelijk de leden der Centrale Commissie (raad) hun stem moeten uitbrengen over een ontmoeting tussen het staatshoofd van het Vaticaan en de leiders en gekozen vertegenwoordigers van de Nederlandse joden, die aangesloten zijn bij het NIK. Immers wij, geëmotioneerden, oorlogsslachtoffers, krijgen geen kans meer om onze mening tegen een ontmoeting met het staatshoofd van het Vaticaan in de vorm van een brochure uitgegeven en gesubsidieerd door het NIK, lees de Permanente Commissie (bestuur), zó uitgesproken op papier te zetten, omdat er eenvoudig geen tijd meer is.

    http://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010859103:mpeg21:pdf,

    Combinatiemogelijkheden


    met adjectief ervoor


    ( Oorspronkelijk een bijwoord bij het voltooid deelwoord van het werkwoord emotioneren, waarop het zelfstandig naamwoord gebaseerd is)
    • hevig geëmotioneerden
    • sterk geëmotioneerden

    Nu blijkt deze intertekst zeker niet genderneutraal te zijn. Integendeel zelfs: de droomvertellingsscènes kunnen haast een gendered genre bij uitstek genoemd worden met een vast genderpatroon. Vrouwen treden er als hevig geëmotioneerden op, terwijl het aan de mannen is om ze gerust te stellen.

    https://dspace.library.uu.nl/bitstream/handle/1874/24419/full.pdf?sequence=9,

    Totaal zestig mensen uit het verzet hebben aan de tentoonstelling hun medewerking verleend, door ter plekke informatie te verstrekken of voor opvang van sterk geëmotioneerden te zorgen.

    https://leiden.courant.nu/issue/LLC/1979-05-17/edition/0/page/4?query=,

    in voorzetselgroep


    • de groep van geëmotioneerden
    • de massa van geëmotioneerden
    • de rol van geëmotioneerde

    Vreemd genoeg, zo constateren de onderzoekers, is er geen duidelijke correlatie tussen de ondervonden emotie en een directe actieve(re) deelname aan het proces van informele openbare communicatie. Wel blijkt, dat 85% uit de groep van geëmotioneerden, het nieuws doorvertelt, tegenover 70% van de niet-geëmotioneerden.

    https://repository.ubn.ru.nl/bitstream/handle/2066/18832/18832_infoop.pdf?sequence=1&isAllowed=y,

    Daarmee echter zijn wij reed bij de methoden aangekomen, waarmee met Steiner te lijf pleegt te gaan. Omdat ik die ter afsluiting aan het verschijnsel Zondergeld wil demonstreren, wil ik hier eerst nog een derde aflegger van de revolutie behandelen, die men geen groep kan noemen. Het is de elkaar, nu eens voor die, dan weer voor een andere actie vindende massa van machteloze geëmotioneerden.

    https://fhs1973.files.wordpress.com/2008/09/de-nieuwe-reactionairen-def.pdf,

    Een herdenkingsritueel biedt mogelijkheden om die druk althans voor even te verlichten. Het maakt het een mens soms mogelijk om afweer te omzeilen of om emoties wat afstandelijker te beleven, dat wil zeggen: zonder dat zij ontredderend zijn. Daar zijn verschillende oorzaken voor. Eén ervan is dat de emoties bij een ritueel sociaal respectabel zijn. Men kan er met zijn of haar emoties worden aanvaard in de rol van geëmotioneerde.

    NRC,

    voorafgegaan door als


    • als geëmotioneerden

    Kijken we naar de programma's die veel ruimte hebben gemaakt voor gewone mensen, dan komen we bijvoorbeeld met de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling bij het SBS programma Hart van Nederland uit. Dat illustreert perfect de nieuwe logica in de media. We zien gewone mensen en we horen ze. Maar hun nieuwswaarde ontlenen ze in een meerderheid van gevallen aan hun verontwaardiging, dus aan hun emoties. Burgers hebben zich gevoegd naar hun publieke rol als geëmotioneerden.

    https://adoc.pub/verborgen-debatten-onzichtbare-burgers-een-pleidooi-voor-kwa.html,

    Woordfamilie


    Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen