gemeentepersoneel


gemeentepersoneel 1.0

personeel van een gemeente; groep mensen die voor een gemeente werkt

Semagram (extra betekenisinformatie)


Gemeentepersoneel…

is personeel

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is in dienst van een gemeente; werkt bij een gemeente

    Algemene voorbeelden


    De gemeentesecretaris is hoofd van het gemeentepersoneel en coördineert de administratieve afwerking van de dossiers die voorgelegd worden aan de gemeenteraad en het schepencollege.

    http://www.overpelt.be/index.wsql

    Daarom pleiten wij niet enkel voor meer toegang tot het Internet, bijvoorbeeld in gemeentehuizen, maar pleiten we naast een e-government ook voor een c-government (citizen- of burgergericht beleid): elke burger moet op zijn gemeentehuis aan één loket met behulp van gemeentepersoneel door alle administratieve informatie gegidst kunnen worden van alle bestuursniveaus waarmee hij in aanraking kan komen.

    http://www.oliviercuvelier.be/programma.pdf

    Voor lager gemeentepersoneel ontwikkelde het Arnhemse keuringsinstituut Kema een 'Norm voor integriteitsmanagement bij gemeenten'.

    NRC,

    In 222 gemeenten stond het gemeentepersoneel zelf in voor de bedeling; in 31 gemeenten de jeugdbeweging; in 1 gemeente de intercommunale.

    De Standaard,

    De aanzet voor dit themajaar werd gegeven op een bijeenkomst van het gemeentepersoneel over werken bij de gemeente in december 1992.

    Meppeler Courant,

    Een woordvoerder van de gemeente benadrukte dat de inzet van politie en ander gemeentepersoneel, van de Civiele Bescherming en anderen de families Russo en Lejeune geen frank kost.

    De Standaard,

    Namens de raad en gemeentepersoneel sprak wethouder Wil van der Belt Tissingh toe.

    Meppeler Courant,

    Het gemeentepersoneel van Aalst en Kortrijk ging tot protestacties over.

    De Standaard,