handje contantje


handje contantje 1.0

(business, economie en financiën; informeel)

contant; in contant geld; in baar geld; in gereed geld
Doorgaans bijwoordelijk gebruikt. Incidenteel als (attributief) bijvoeglijk naamwoord aangetroffen.
Zie ook : Jantje Contantje

Algemene voorbeelden


'De haarborstel van Bill Gates. Vijfhonderd dollar handje contantje. Alleen al dankzij deze haarborstel kunnen straks duizenden kleine Florians naar de school voor schoonheidsspecialisten.'

Alle families zijn psychotisch, Douglas Coupland,

Tante Maya, die graag een zoon in goeden doen had, paste drieduizend vijfhonderd bij, en Flix kon handje contantje het huis van de loodgieter overnemen.

De tandeloze tijd. Dl. 1: Vallende ouders, A.F.Th. van der Heijden,

'Mijn baas wilde me wel een voorschot geven en dan hield hij het wel in op mijn salaris. Ik dat huurcontract tekenen, handje contantje, maar ik mocht er pas na drie dagen in, want er moesten nog even de nodige reparaties verricht worden. Maar de sleutel kreeg ik alvast.'

Annie Berber en het verdriet van een tedere crimineel, Yvonne Keuls,

Ik woon in een corpshuis en als we te hard geleefd hebben eten we aan het eind van de maand brood en suiker en drinken we thee. Maar dat is all in the game, bovendien werken veel mensen ernaast. Ze chaufferen, geven rondleidingen, en ikzelf werk op een notariskantoor. Elf piek per uur handje contantje als ik wetboeken invoeg.

NRC,

De contracten staan op mijn naam, ik wist op dat moment niet dat er ook mogelijkheid was om contract op naam van de bewoners van (huisadres) te zetten, evenals een bankrekening op die naam. Als ik dat eerder had geweten, had ik het ook op die manier gedaan, probleem was dan weer geweest dat wij dan weer opgezadeld zitten met een schuld, dit omdat er 1 bewoner is die pertinent weigert om geld over te maken, maar alles handje contantje doet.

https://forum.www.radartv.nl/viewtopic.php?f=91&t=65887,

Combinatiemogelijkheden


met werkwoord


  • handje contantje betalen

Contacteer de dienst JURA van je ziekenfonds bij al je vragen, twijfels, problemen of klachten. Doe dit ook voor je betaalt. Betaal nooit "handje contantje". Betaal nooit "voorschotten" aan een geneesheer. Eis altijd een gedetailleerd ontvangstbewijs, wanneer je niet anders kan betalen dan in baar geld of met een cheque.

http://www.mloz.be/ai/index.html,

Bredewoud pleit bij het ministerie om de keuring over te laten aan een geselecteerde groep artsen, die het CBR zelf kan opleiden. 'Dan zal het niet meer voorkomen dat artsen zich zwart laten betalen – soms vragen artsen minder voor de keuring als een patiënt ze handje contantje betaalt.'

http://www.plusonline.nl/gezondheid/4818058297.html

Ik "denk" dat afgelopen jaar zeker 60% van de rijders nog handje contantje betaalde op de wedstrijddag, zal toch wel ongetwijfeld tussen 2 a 300 euro "per wedstrijd" extra hebben opgebracht.

http://www.minibike-forum.nl/viewtopic.php?t=26718&start=30,