herbestraten


herbestraten 1.0

( Met betrekking tot wegen, paden, trottoirs of delen daarvan, pleinen, parkeerterreinen, tuinen, gebiedsdelen e.d.)
opnieuwe bestraten; de oude bestrating weghalen en nieuwe daarvoor in de plaats aanbrengen
Vaak ook in zelfstandig gebruik.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Herbestraten…

is een handeling

      Algemene voorbeelden


      Een plan in afgeslankte vorm, met behoud van vele essentiële verbeteringen, alsmede de keuze voor een plan waarbij de weg wordt herbestraat op die plaatsen waar dat nodig is, dat maakt volgens B en W Brederwiede dat de reconstructie van de Kloosterweg binnen het gereserveerde krediet kan worden uitgevoerd.

      Meppeler Courant,

      Op 23 augustus 1995 werd het in slechte staat verkerende fietspad langs de westelijke rijbaanhelft van de Lozerlaan herbestraat.

      http://www.wetboek-online.nl/jurisprudentie/ljnBB1018.html,

      Het gedeelte van de Markt tussen de Neulstraat en de Gouden Leeuw ligt de komende maanden tijdelijk braak. Het gebied zou voor de zomer worden herbestraat, maar door een fout van een van de aannemers zijn de juiste stenen niet voorhanden.

      https://www.ed.nl/overig/deel-markt-rooi-ligt-tijdje-open~a1e6c574/,

      In de week van 6 januari 2020 beginnen wij met werkzaamheden voor het afkoppelen van de hemelwaterafvoeren van de openbare ruimte. Er worden werkzaamheden uitgevoerd op diverse locaties. Aansluitend worden de trottoirs in de Nieuwpoortslaan en Bernhardlaan herbestraat en de parkeerstrook in de Bernhardlaan aangepast.

      https://www.waterland.nl/herbestraten-trottoirs-parkeren-bernhardlaan-nieuwpoortslaan-in-monnickendam

      Het wegdek wordt herbestraat vanwege spoorvorming in de rijbaan.

      https://www.hoekschnieuws.nl/2014/06/12/wegafsluiting-oranjelaan-westzijde-puttershoek-vanwege-herbestrating/,

      Bij herbestraten komen verschillende kostenposten kijken, denk aan; het weghalen van de oude tegels, zandbed leggen, het ophogen van de tuin en uiteraard het leggen van nieuwe tegels.

      https://www.homedeal.nl/bestraten/herbestraten-kosten/

      Het eerste deel van de Duin- en Kruidbergerweg, vanaf Driehuis richting Santpoort-Noord, is al herbestraat. Arcadis, voorheen de Heidemaatschappij, is er nog bezig met de aanleg van een halve meter hoge houten beschoeiing aan weerskanten van de weg.

      Haarlems Dagblad,

      Combinatiemogelijkheden


      voltooid deelwoord als adjectief gebruikt


      • de herbestrate hoofdweg
      • het herbestrate plein

      Kan een weg ook te goed gerenoveerd zijn? Je zou zeggen van niet, maar de bewoners van de Oude Rijksweg in Rouveen zitten vol ergenis nu de herbestrate hoofdweg van de gemeente Staphorst weer open is. Het deel van de klinkerweg dat al opnieuw is bestraat, is zo opgeknapt dat automobilisten de snelheid er flink opvoeren.

      https://www.destentor.nl/overig/oude-rijksweg-als-racebaan~a6d7beee/,

      Ook was er een suggestie de auto's te laten verdwijnen en dan midden op het onlangs herbestrate plein in sierbestrating het wapen van IJzendijke aan te brengen.

      https://www.google.nl/search?q=%22herbestrate%22&lr=lang_nl&tbs=lr:lang_1nl&sxsrf=ALeKk00H8I8ytvMutKzpF10vqf7z51beFQ:1583155771313&ei=OwpdXqXVEoSSsAfstIHgDA&start=20&sa=N&ved=2ahUKEwjl3v3q8vvnAhUECewKHWxaAMw4ChDw0wN6BAgLEEA&biw=1680&bih=877,

      De heropening van het prachtig herbestrate plein werd [...] verricht door wethouders Reynvaan en Sleeking (beiden BVD) door het onthullen van een toepasselijk straatnaambord.

      https://dordtcentraal.nl/in-beeld/vernieuwd-sinterklaasplein-opgeleverd/,

      • de herbestrate Hoefstraat
      • de herbestrate Langeraarseweg

      Wie in de sfeerrijke, recentelijk herbestrate Hoefstraat rondkuiert verbaast zich wellicht over de aanwezigheid in de deels 19e eeuwse gevelrij van een souterrainvertrek, dat gezien het grondwaterpeil in onze wijk onwaarschijnlijk diep gelegen is.

      http://palleiden.nl/wp-content/uploads/2018/06/HVDS_124_0812.pdf,

      Op zaterdag 18 januari 2014 heeft het bestuur de feestelijke opening van de heringerichte/herbestrate Langeraarseweg bijgewoond.

      http://rondomdeplassen.nl/wp-content/uploads/2019/08/Jaarverslag-2014.pdf,

      overig


      • het herbestraten van je tuin
      • het herbestraten van delen van de weg

      Bij het herbestraten van je tuin heb je twee mogelijkheden. Je kan de tuin zelf opnieuw bestraten, maar je kan ook een stratenmaker inhuren.

      https://www.vakmanwijzer.nl/stratenmaker/herbestraten-kosten/

      De CPB-fractievoorzitter lapt het advies van de Heidemij, waarvoor de gemeente Brederwiede 70.000 gulden tegenaan gooide, naar eigen zeggen aan zijn laars. Zeventigduizend voor zo'n vodje papier. Dat is weggegooid geld', aldus Naberman, die het herbestraten van bepaalde delen van de weg 'uit den boze' noemde.

      Meppeler Courant,

      Woordfamilie


      Als deel van een afleiding