heterohuwelijk


heterohuwelijk 1.0

huwelijk tussen twee personen van verschillend geslacht; huwelijk tussen een man en een vrouw; traditioneel huwelijk

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een heterohuwelijk…

is een huwelijk

  • [Betrokkene] betreft een huwelijk tussen twee personen van verschillend geslacht; betreft een huwelijk tussen een man en een vrouw

    Algemene voorbeelden


    Homohuwelijk minder in trek dan heterohuwelijk. Nederlandse homoseksuelen en lesbiennes zijn minder trouwlustig dan heteroseksuelen. Dat blijkt uit de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over tien jaar homohuwelijk. Op 1 april is het exact tien jaar geleden dat de eerste koppels van hetzelfde geslacht elkaar in Nederland het ja-woord gaven.

    http://www.degoedkoopstenotaris.nl/nieuws/Homohuwelijk-minder-in-trek-dan-heterohuwelijk/5781,

    Anne kwam er na 25 jaar huwelijk met haar man achter dat ze lesbisch is. Ed merkte na 12 jaar huwelijk dat zijn vrouw biseksueel is. Zo'n honderdduizend mensen in een heterohuwelijk zijn eigenlijk homoseksueel. Het is moeilijk om 'uit de kast' te komen, want je sleept je hele gezin mee.

    http://forum.flair.be/viewtopic.php?f=84&t=33731,

    In een massale 'trouwerij' in Hamburg laten woensdag vijftien homoparen zich registreren als wettelijke partners. Enkele weken geleden probeerden drie Duitse deelstaten de nieuwe wet vergeefs tegen te houden. Beieren, Sachsen en Thüringen achten de in de grondwet verankerde voorrang van het 'hetero'-huwelijk en gezin in gevaar gebracht.

    ANP,