horecavergunning


horecavergunning 1.0

vergunning die is vereist om een horecabedrijf te voeren en door de lokale overheid wordt afgegeven mits de horecaondernemer aan de wettelijke eisen voldoet
Vaak in de verbinding drank- en horecavergunning.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een horecavergunning…

is een vergunning

  • [Functie] dient om iemand het voeren van een horecabedrijf toe te staan
  • [Belanghebbende of begunstigde] wordt afgegeven aan een horecaondernemer
  • [Gezag] wordt afgegeven door een college van burgemeester en wethouders
  • [Voorwaarde] wordt afgegeven indien aan de wettelijke verplichtingen is voldaan inzake inrichtingseisen, vereiste vakbekwaamheidsdiploma's enz.

Algemene voorbeelden


Bij een onverwachte controle afgelopen zaterdagavond bij alle geopende zaken met een horecavergunning hebben brandweer en gemeente diverse tekortkomingen, zoals geblokkeerde nooduitgangen, aangetroffen.

Dagblad van het Noorden,

Combinatiemogelijkheden


met ander, nevengeschikt substantief


  • drank- en horecavergunning

Op grond van de landelijke Drank- en Horecawet dienen ondernemers van horecabedrijven en slijtersbedrijven in het bezit te zijn van een drank- en horecavergunning. Deze drank- en horecavergunning wordt door het college van burgemeester en wethouders verleend als aan alle zedelijkheids- en inrichtingseisen wordt voldaan en over voldoende kennis van sociale hygiëne wordt beschikt (Verklaring Sociale Hygiëne).

http://www.deventer.nl/Txt/bedrijven-horeca-horecaverg.html

Een speciaal computerprogramma, Algemene Vergunningen Module (AVR), kan hier volgens een speciale werkgroep definitief mee afrekenen. Het systeem wordt al in negentig andere gemeenten in Nederland gebruikt [...]. AVR leent zich [...] ook voor algemenere functies zoals drank- en horecavergunningen en vergunningen die noodzakelijk zijn in het kader van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

http://www.stichting-jas.nl/newsread.asp?newsID=95,