hulpverleningsaanbod


hulpverleningsaanbod 1.0

wat in het kader van hulpverlening wordt aangeboden als bijstand en zorg; ter beschikking staande hulp

Semagram (extra betekenisinformatie)


Hulpverleningsaanbod…

is een onstoffelijke zaak

      Algemene voorbeelden


      Het bestaande hulpverleningsaanbod is in kaart gebracht en geëvalueerd aan de hand van gesprekken met allochtone en autochtone ouderen, en gesprekken met hulpverleners.

      http://www.stgvu.nl/index.htm

      Het belangrijkste streefdoel van de hulpverlening is dat een mentale ommekeer bij de cliënt plaatsgrijpt, waardoor ze sterk genoeg wordt om de grens te trekken en voor zichzelf op te komen. Daarom werkt de hulpverlening eerst aan een positief zelfbeeld bij de cliënt. Dat groeiproces vergt tijd. Het hulpverleningsaanbod bestaat uit de individuele begeleiding, de groepswerking en de kinderwerking.

      http://www.rosadoc.be/site/mainnl/pdf/nr24.pdf,

      Lange tijd trachtte elke organisatie die met deze drugafhankelijke ouders en/of hun kinderen in aanraking kwam vanuit zijn eigen invalshoek te helpen. Daar de hulpverlening aan deze doelgroep uiteen valt in tenminste drie verschillende kaders (drughulpverlening, jeugdhulpverlening en gezondheidszorg) zorgden belangentegenstellingen, verschillen in visie, onwetendheid en het ontbreken van specifieke deskundigheid niet zelden tot een versnipperd en onvoldoende op elkaar afgestemd hulpverleningsaanbod.

      http://www.bubbelsbabbels.bewoner.antwerpen.be/agora.htm