hulpverleningsinstantie


hulpverleningsinstantie 1.0

instantie met een hulpverlenende functie, die optreedt bij een ramp, calamiteit of oproep, zoals de brandweer en ambulancedienst, of die bijstand verleent bij persoonlijke problemen, bv. van medische, psychische of sociale aard; instantie die hulp verleent

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een hulpverleningsinstantie…

is een instantie

      Algemene voorbeelden


      Alle 12 Drentse gemeentes hebben afspraken gemaakt over de bestrijding van rampen en zware ongevallen. Deze afspraken gaan vooral over de manier van samenwerken tussen de hulpverleningsinstanties zoals de politie, de brandweer en geneeskundige hulpverlening.

      http://www.brandweerzuidwolde.nl/?Module=Pagina&Actie=PreventieTips,

      Het communicatiesysteem [...] maakt regionale en landelijke mobiele communicatie mogelijk tussen politie-eenheden en eenheden van andere hulpverleningsinstanties, zoals de brandweer.

      http://www.werkenbijvtspn.nl/nieuws/12-06-07/,

      Aanleiding [...] zijn goede resultaten van een soortgelijk project in Haarlem. Daar werken sinds een aantal jaren diverse hulpverleners - een psycholoog, pedagoog, thuiszorg en opvoedwinkel - samen om peuterleidsters te helpen gedragsproblemen bij kinderen op te lossen [...]. Zo houdt het team iedere dag telefonisch spreekuur [...]. Indien nodig kunnen de kleintjes, in overleg met de ouders, worden doorverwezen naar hulpverleningsinstanties.

      Haarlems Dagblad,

      Een derde grote bekommernis van de gedetineerden is het welzijn van hun familie. Kunnen zij zich redden zonder hen? Om deze problemen op te lossen zoeken de gedetineerden hulp. De psychosociale dienst is de hulpverleningsinstantie bij uitstek.

      http://www.wvc.vlaanderen.be/welzijnenjustitie/beleid/documenten.htm,

      Het boekje, gedrukt op 3.000 eksemplaren, bevat adressen van hulpverleningsinstanties. Agenten en rijkswachters kunnen de gids gebruiken om personen met sociale en gezondsheidsproblemen van alle aard snel door te verwijzen naar de meest gepaste dienst.

      De Standaard,