humorloosheid


humorloosheid 1.0

( Gezegd van mensen, hun uitingen, gedragingen e.d. en van concrete zaken)
het humorloos zijn; het gespeend zijn van (een gevoel voor) humor; gebrek aan een gevoel voor humor

Semagram (extra betekenisinformatie)


Humorloosheid…

is een eigenschap

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] kenmerkt zich door een gebrek aan humor

    Algemene voorbeelden


    Elementen van de Victoriaanse levenshouding zijn: conservatisme, zelfvoldaanheid, strenge fatsoensnormen, nuchterheid en humorloosheid.

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Victoriaans_tijdperk,

    Het verwijt dat de Islamieten werd gemaakt, was niet 'het gebrek aan humor', maar de intollerante manier waarop met kritiek werd omgegaan. Als de tekenaar met zijn leven bedreigd wordt is dat niet een bewijs van humorloosheid, maar van intolerantie, kritiekschuwheid, en het 'achterlijke' gedachtengoed achter het verbod op godslastering.

    http://www.dejaap.nl/2011/03/17/wie-niet-lacht-is-achterlijk-de-deense-cartoonkwestie-geanalyseerd/,

    Dat humorloosheid en genadeloosheid samengaan, daarvoor hoef je niet per se kerken plat te lopen, maar datzelfde kun je bijvoorbeeld ook zien in de film The American van Anton Corbijn.

    http://www.cip.nl/nieuwsbericht_detail.asp?id=21217,

    Verder vond ik de humorloosheid van dit boek een groot minpunt.

    http://monalisa.web-log.nl/monalisa/2011/01/nicole-krauss-great-house.html,

    Nu gaat het tegen islamieten en andere buitenlanders, en straks natuurlijk ook tegen iedere Nederlander die wat anders denkt dan Wilders. Alleen al de humorloosheid van die man, en van zijn volgelingen, de haat in hun ogen, hun troosteloze blik... Het doet het ergste vrezen.

    http://www.pzc.nl/regio/zeeland/5599162/PVV-zoekt-kandidaten-in-Zeeland.ece,

    Ik vind zijn filmpjes naast grappig, buitengewoon verhelderend. Hij legt de enge zenuwachtigheid bloot rondom kwesties van openbare orde, veiligheid en consumentisme. Daarnaast tonen zijn filmpjes keer op keer de humorloosheid van het gezag.

    http://sargasso.nl/archief/2010/05/03/de-humorloosheid-van-het-nerveuze-gezag/,

    "Humorloosheid is misschien wel de zure regen van de westerse mens", stelt Stuer. Het lachen is ons in deze gestresste, ernstige maatschappij geheel vergaan.

    http://taoartunlimited.nl/activiteiten/lezingen,

    In alle opzichten is Een soort Engeland een veel beter boek dan Vrouwenzand. Het is coherenter, het is zorgvuldiger geschreven, het zit beter in elkaar en het is vooral geestiger dan Vrouwenzand, dat toch gebukt ging onder de humorloosheid van iemand die met zijn eersteling meteen een paukenslag wilde laten horen.

    http://www.maxpam.nl/archief/kritieken/anker.html,

    Als ge iets wilt doen aan Uw "humorloosheid", hoe kunt ge dat nu best stimuleren? Dat staat niet in de boeken. Wel, ik heb daar een trucje voor. Als ge iets wilt weten en het staat niet in de boeken, vraag het dan aan de kinderen, die weten alles. Humor en lachen zijn een echt medicijn, dat wil zeggen dat er nevenwerkingen of verwikkelingen kunnen bijkomen. Zo zou er bij lachen een bijsluiter moeten zijn en U waarschuwen voor de mogelijke problemen.

    http://www.tlichtpuntje.f2s.com/frame.htm