huurtoeslag


huurtoeslag 1.0

toeslag van de Nederlandse belastingdienst voor mensen van wie de huur van hun woning te hoog is in verhouding tot hun inkomen; tegemoetkoming in de huurkosten van een woning

Semagram (extra betekenisinformatie)


Huurtoeslag…

is een toeslag

  • [Herkomst of oorsprong] wordt door de belastingdienst uitgekeerd
  • [Frequentie] wordt meestal per maand uitgekeerd
  • [Belanghebbende of begunstigde] is bestemd voor huurders
  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft een toeslag voor huurders; betreft een tegemoetkoming in de huurkosten

Hoofdsemagram: toeslag


Algemene voorbeelden


Iedereen in Nederland heeft recht op een betaalbare woning. Voor mensen met een laag inkomen is er daarom de huurtoeslag. Dit is een tegemoetkoming in de huurkosten.

http://www.woonzorg.nl/ik_huur/alles_over_uw_huur/huurtoeslag,

"De bijstand hebben we zo dichtgeregeld met huurtoeslagen en dingen, dat het absoluut niet meer loont om te gaan werken. Er is nauwelijks verschil met mensen die veertig uur per week de plee schoonmaken."

https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ABCDDD:010841828:mpeg21:a0449,

Met ingang van volgend jaar gaat een nieuwe dienst van de Belastingdienst, de Belastingdienst/Toeslagen, naast de tegemoetkoming kinderopvang ook een zorgtoeslag en de huursubsidie uitbetalen. De huursubsidie gaat 'huurtoeslag' en de tegemoetkoming kinderopvang 'kinderopvangtoeslag' heten.

Staatscourant,

De woonkostentoeslag is een speciale vorm van bijzondere bijstand. De woonkostentoeslag wordt verstrekt aan: • huurders die niet in aanmerking komen voor huurtoeslag via de belastingdienst, bijvoorbeeld wanneer de huur boven de maximale huurgrens voor de huurtoeslag ligt; • eigenaar/bewoners met een minimaal inkomen, zodat zij in hun eigen woning kunnen blijven wonen.

http://www.edam-volendam.nl/digitaal-loket/productencatalogus_41721/product/woonkostentoeslag_23.html,

Combinatiemogelijkheden


als object bij een werkwoord


  • huurtoeslag aanvragen
  • huurtoeslag krijgen

Datum oplevering en huurprijs zijn voorlopig vastgesteld. Serviceabonnement is mogelijk. Voor deze woning kunt u huurtoeslag aanvragen.

http://www.woonzicht.nl/smartsite.dws?id=DETAILVHEDEF&vhecode=2_200002201,

In enkele bijzondere situaties kunt u ook huurtoeslag krijgen. Of u krijgt meer toeslag dan normaal. Er gelden dan afwijkende voorwaarden.

http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/toeslagen/informatie_over_toeslagen/huurtoeslag/kan_ik_huurtoeslag_krijgen/,

Woordfamilie


Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen