iets laten varen


iets laten varen 1.0

afstand doen van iets

Algemene voorbeelden


Stil verdriet en opstandigheid overheersen rouwplechtigheid. Klasgenootjes lieten hoop nooit varen [...]. "Het was een lastig jaar", zei lerares Dourt. "We hebben veel over Julie en Melissa gepraat. Altijd in de hoop dat ze zich ooit weer bij ons zouden vervoegen. Voor ons waren de meisjes al die tijd nog in leven. Wij hebben altijd gehoopt. Daarom hingen we geen foto van hen in de klas."

De Standaard,

Na drie dagen over de aanhef te hebben nagedacht besloot hij dan ook, de onderneming in godsnaam maar te laten varen, en ook ditmaal weer te grijpen naar de telefoon.

Een valse nicht, Guus Vleugel,

"Het is misleidend te denken dat het probleem zal zijn opgelost als we onze eigendomsrechten laten varen", zegt Mark Grayson van Pharma, de vereniging van Amerikaanse farmaceutische bedrijven.

http://oud.refdag.nl/bui/010307bui15.html,

Zij was nieuwsgierig, maar mevrouw Rafferty had zich voorgenomen om pas tijdens het spelletje kaart haar nukkige houding te laten varen om vervolgens een en ander uit te vissen - iets dat in het geheel niet nodig bleek te zijn, want zodra het eten was afgeruimd en de kaarten op tafel waren gekomen, begon Adriënne te vertellen.

De houdgreep, Joost Zwagerman,

Van Vlijmen koos in een numerologisch uitgewerkte opzet zeven fragmenten. Het eerste is samengesteld uit de drie meest bekende terzinen uitmondend in een Lasciate ogni sperenza von ch'entrate (Laat alle hoop varen, gij die binnentreedt).

NRC,

Nu de onzekerheid weg is, kunnen de christen-democraten de weerstand laten varen.

http://www.opdewadden.nl/waddennieuws/nieuws.php?nieuwsdg=wadden;texel;vlieland;terschelling;ameland;schiermonnikoog;lauwersmeer=1573,