ijslam


ijslam 1.0

((vooral) in België)

gerecht dat bestaat uit roomijs in de vorm van een zittend lam, en dat in België vaak wordt opgediend als dessert bij communiefeesten

Semagram


Een ijslam…

is een gerecht

  • [Uiterlijk] heeft de vorm van een lam dat neerzit
  • [Ingrediënt] bestaat in hoofdzaak uit roomijs
  • [Functie] wordt vaak gebruikt als dessert bij een feestmaaltijd ter gelegenheid van een communiefeest
  • [Plaats] is populair in België

Algemene voorbeelden


Op het feest ben ik het middelpunt van alle aandacht, een van ernst doortrokken joch dat op de ereplaats, onder de schouw in de eeuwig bedompt riekende bestekamer, het ijslam de doodsteek toedient en ogenschijnlijk niets merkt van de verveling in al die op het tafelblad rustende ellebogen.

Sluitertijd, Erwin Mortier,

Familie en vrienden komen samen om de eerste communie van de communicant te vieren. Daarbij worden eerst geschenken uitgedeeld aan de communicant en wordt er daarna samen gegeten. Na de hoofdmaaltijd wordt traditioneel het ijslam geserveerd. Het ijslam is een ijstaart in de vorm van een lam. De bedoeling is dat de communicant het ijslam aansnijdt. Binnenin het ijslam zit frambozencoulis waardoor het lijkt alsof het lam bloedt. Het lam symboliseert Jezus Christus die de zonden van de mensheid heeft weggenomen.

http://www.tradities.be/tradities_detail.php?id=56

PromoButler toont jou de meest interessante promoties van ijslam gerangschikt per categorie. Druk de promoties af of mail ze vlug naar jouw vrienden!

http://www.promobutler.be/data/pages/folders/promoties_ijslam.html

Woordfamilie


Als deel van een afleiding


  • ijslammetje