ijsverkoop


ijsverkoop 1.0

verkoop van consumptieijs; het verkopen van consumptieijs; ook: cijfer, percentage e.d. dat de hoeveelheid verkocht ijs aangeeft

Semagram (extra betekenisinformatie)


IJsverkoop…

is verkoop

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft de verkoop van consumptieijs

    Hoofdsemagram: verkoop


    Algemene voorbeelden


    In Europa had het concern naar eigen zeggen vooral in Frankrijk en Duitsland last van een laag consumentenvertrouwen. De gekke-koeienziekte speelde de groep parten voor de verkoop van vleesproducten, net als de slechte zomer voor de ijsverkoop.

    De Standaard,

    De ijsverkopen waren door het slechte weer in Europa teleurstellend, maar het nieuwe product Cornetto Soft compenseerde dit voor een deel.

    Het Financieele Dagblad,

    Het slechte voorjaarsweer heeft ervoor gezorgd dat de ijsverkoop voor Unilever tegenviel in het tweede kwartaal. Dat zegt financieel topman Jean-Marc Huët naar aanleiding van de halfjaarcijfers.

    http://www.outofhome-shops.nl/9401/weer-drukt-ijsverkoop-unilever,

    Voedingsmiddelenbedrijf Unilever mikt op een hogere ijsverkoop deze zomer door onder meer de introductie van nieuwe ijssoorten onder het merk OLA.

    http://www.profnews.nl/933419/unilever-mikt-op-hogere-ijsverkopen-deze-zomer,

    IJsverkoop is een vak. Ons vak. IJs verkopen doet familiebedrijf La Toscana met liefde voor het ambacht. IJsverkoop doen we aan de betere horecazaken en uiteraard aan diverse ijssalons.

    http://www.latoscanaijs.nl/ijsverkoop.htm,

    Er zijn twee standplaatsen in Vlietland waar ijs verkocht mag worden: een standplaats voor ijsverkoop op de hoek van de Kniplaan en het Meeslouwerpad [...] en een standplaats voor ijsverkoop op de hoek van de Rietpolderweg en het Zwetpad.

    http://www.recreatiegebiedvlietland.nl/content/view/81/81/,

    Woordfamilie


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


    Overige woordfamilieleden