imkersvereniging


imkersvereniging 1.0

vereniging van personen die als beroep of hobby het vak van imker uitoefenen en gezamenlijk opkomen voor hun belangen; belangenvereniging van imkers; ook: de gezamenlijke leden van zo'n vereniging
Vaak gevolgd door de naam van de betreffende imkersvereniging.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een imkersvereniging…

is een vereniging

  • [Betrokkene] is bestemd voor imkers

    Algemene voorbeelden


    De volgende organisaties zijn met een informatiestand aanwezig: Stichting Landschapsbeheer Drenthe [...], wilde plantenkwekerij 'De Heliant' uit Appelscha, imkersvereniging Ruinen en omstreken, werkgroep vleermuizen Drenthe.

    Meppeler Courant,

    De imkersvereniging Diever vertegenwoordigt twintig imkers en is een bloeiende vereniging.

    Meppeler Courant,

    De imkersvereniging noemt het verdwijnen van heidevelden, de 'intensieve onkruidbestrijding en fouten in het maairegiem', waardoor honing en stuifmeel leverende planten dreigen te verdwijnen.

    Meppeler Courant,

    Op de markt van de imkersvereniging kunnen bezoekers ondermeer diverse artikelen als honing, honingwijn, bijenkappen, korven en planten uit de biologische tuin kopen.

    http://imker.homelinux.org/article.php?sid=43,

    Wilt u bijen houden dan kunt u zich het beste aansluiten bij een imkersvereniging.

    http://www.anibijen.nl/

    De Gentse imkersvereniging "De Vlaamse Bij" heeft het idee gestalte gegeven om in de "Vlaamse Beurs voor de Totale Land- en Tuinbouw", die te Gent in "Flanders Expo" zal gehouden worden van 12 tot 14 januari 2001, een stand te installeren die de relatie van de honingbij tot de plant in het algemeen en tot belangrijke land- en tuinbouwculturen tot en met de productie van honing, in het daglicht wil plaatsen.

    http://www.agriflanders.be/ned/2001/blikvangers/bijenteelt.asp

    De Algemene Nederlandse Imkersvereniging (A.N.I.) is een landelijke vereniging met afdelingen in verschillende plaatsen.

    http://www.anibijen.nl/