in casu


in casu 1.0

(Latijn) in dit geval; in het geval waarvan sprake is; in het onderhavige geval

Algemene voorbeelden


De rechter oordeelde [...] dat Skynet de toegang tot de betwiste websites had moeten blokkeren wanneer zij, zoals in casu, attent was gemaakt op het illegaal karakter ervan.

http://www.law.kuleuven.ac.be/jura/36n2/dumortier.htm,

In de eerste plaats weet de Nederlandse overheid absoluut niet hoe en waar te lobbyen. De voorbeelden liggen voor het oprapen. Dit komt mede omdat, zoals Bolkestein eens in Het Parool schreef, Nederland altijd te veel wil. Men wil de Tent (in casu de Europese Bank) zowel als de Vent (in casu Duisenberg als eerste gouverneur).

NRC,

'Giraal' komt van 'giro' (kring), in casu een kring mensen die hun onderlinge schulden en vorderingen verrekenen via boekingen op rekeningen.

http://www.abb-bvb.be/edu/nl/mod002/tools/a_main.htm

De echt praktische details tenslotte, zoals het bepalen van de bij dit alles te gebruiken standaardformulieren, is de bevoegdheid van één minister, in casu de Minister van Financiën, die hiervoor ministeriële besluiten zal maken.

http://allserv.rug.ac.be/%7Egmartyn/Syllabus.html,

Toen ik een rechtszitting versloeg liep het mis. Ik schreef: '... De voorzitter wekte de indruk zich van de hele zaak niets aan te trekken en viel bijwijlen in slaap...' De krant, en in casu mijn persoon, werden aangeklaagd wegens smaad en laster. Hoe kon ik bewijzen dat de voorzitter sliep? Ondanks de steun van 'de schrijvende pers' werd ik veroordeeld.

Mise-en-scène, Axel Bouts,

Is het probleem niet dat de PvdA, in casu Kok, geen goed alternatief heeft tegenover de tucht van de markt die Bolkestein als remedie voor alle economische kwalen aanprijst?

NRC,

De Commissie moet rekening houden met besluiten van nationale mededingingsautoriteiten, in casu de Britse rechter, en moet de mogelijke positieve gevolgen van transnationale boekprijsovereenkomsten meewegen bij het besluit om al dan niet een ontheffing te verlenen.

http://roquade.library.uu.nl/cgi-bin/wiarda/pw.cgi/2001/index.html

Een "zorgcircuit" is het volledige zorgaanbod van een netwerk voor een bepaalde doelgroep (in casu de verslaafden).

http://www.minsoc.fgov.be/cabinet/2001_01_19_federale_beleidsnota_drugs.htm,

Dit arrest beslecht de vraag of bandopnames van telefoongesprekken een rechtmatig verkregen bewijs kunnen zijn tegen degene die de oproep doet. Het ging in casu om bedreigingen die de beklaagde en haar afgevaardigde via de telefoon uitten aan het adres van de burgerlijke partij en haar huisgenoten.

http://www.cass.be/cass/cass2001/cass_nl/p6.htm

Voorts is van belang de vraag of er ook sprake is van een "ongeval waarbij een of meer al dan niet gemotoriseerde voertuigen zijn betrokken" (artikel 1 lid 2), indien, zoals in casu mogelijkerwijs het geval is geweest, het aangereden motorvoertuig stilstond aan de kant van de weg.

http://www.iji.nl/index.cfm

Normale dagelijkse exogene nitraatbelasting en zelfs (sterk) verhoogde beroepsmatige exogene nitraatblootstelling resulteert niet in een verhoogd gezondheidsrisico, in casu kanker aan maag en/of darmen.

http://www.stichting-han.nl/organisatie.html

Het Sportkomitee sprak een maand geleden een forfaitnederlaag uit tegen Genk, dat echter in beroep ging, zich baserend op het bondsreglement dat stelt dat de organizerende klub, in casu Eisden, verantwoordelijk is voor de orde voor, tijdens en na de wedstrijd.

De Standaard,

De meerderheid van het college - in casu de twee wethouders - stellen dat ook in Meppel de gedachte veld wint dat een nieuwe gemeente met Meppel een groot plattelandsgebied moet hebben.

Meppeler Courant,