inburgeringstoets


inburgeringstoets 1.0

toets die inburgeraars moeten afleggen, meestal ter afsluiting van een inburgeringscursus, om te toetsen of zij op de hoogte zijn van de gewoontes en gebruiken die gelden in het land waar zij komen wonen; inburgeringsexamen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een inburgeringstoets…

is een toets

      Algemene voorbeelden


      Een inburgeringstoets maakt het vinden van een baan toch juist makkelijker? Dat is inderdaad het politieke argument dat Kamer en kabinet uitdragen. Juridisch zijn Turkse migranten inderdaad niet expliciet uitgezonderd van de toets. Maar of die plicht ook spoort met (hoger) internationaal recht is aan de rechter overgelaten.

      http://njblog.nl/2010/09/07/is-voor-een-turkse-migrant-inburgering-verplicht/,

      Een meerderheid in de Tweede Kamer eist dat de inburgeringstoets in het buitenland verplicht blijft voor mensen die zich bij partner of gezin in Nederland willen voegen.

      http://weblogs.nrc.nl/discussie/2008/07/17/is-de-verplichte-inburgeringstoets-discriminerend/,

      De inburgeringstoets bestaat uit de onderdelen NT2 en MO (Regeling Vaststelling inhoud en niveaus inburgeringstoets nieuwkomers). Indien een nieuwkomer geen vrijstelling heeft voor één of meer onderdelen van het educatieve programma, dient hij alle onderdelen van de toets af te leggen.

      http://www.degeschiedenisvaninburgering.nl/interactief/vra013.html,

      Combinatiemogelijkheden


      als object bij een werkwoord


      • (een) inburgeringstoets doen
      • (een) inburgeringstoets halen

      Als mensen een staatsexamen Nederlands of een beroepsopleiding voltooien, hoeven ze van de commissie ook geen inburgeringstoets meer te doen.

      http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2824/Politiek/article/detail/692188/2004/06/18/Advies-niet-voor-alle-oudkomers-inburgeringsplicht.dhtml,

      Mocht Kalou de inburgeringstoets halen dan betekent dit nog niet dat hij versneld Nederlander mag worden.

      http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=23601,

      met adjectief ervoor


      • een mondelinge inburgeringstoets
      • een schriftelijke inburgeringstoets

      Migranten moeten via een mondelinge 'inburgeringstoets' aantonen dat zij de Nederlandse taal machtig zijn en dat zij enigszins op de hoogte zijn van de grondbeginselen van de staatsinrichting.

      NRC,

      Zijn eerdere eis om migranten een schriftelijke 'inburgeringstoets' te laten afleggen - onder meer om de kennis van Nederlandse taal en maatschappij te testen - liet Verhagen varen.

      NRC,

      in voorzetselgroep


      • slagen voor de inburgeringstoets
      • zakken voor de inburgeringstoets

      Drie jaar na hun huwelijk mag Alla aan het naturalisatietraject beginnen. Zij slaagt voor de inburgeringstoets en krijgt op 5 december een uitnodiging om op de naturalisatiedag haar officiële papieren in de ambassade in Londen in ontvangst te nemen.

      http://www.rnw.nl/nl/nederlands/video/alla-wordt-nieuwe-nederlander-londen,

      62 procent van de inwoners van Nederland met een niet-Nederlandse nationaliteit zakt voor de inburgeringstoets. Dit schrijft NRC Handelsblad op basis van cijfers van het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

      http://m.rnw.nl/nederlands/node/90848,