innovatiegericht


innovatiegericht 1.0

gericht op innovatie; afgestemd, toegespitst op innovatie

Algemene voorbeelden


Er zijn de grote ondernemingen die vaak innovatie-intensief zijn en soms over aanzienlijke onderzoeksbudgetten beschikken. Een zeer grote groep zijn echter de KMO's, waarvan sommigen innovatiegericht zijn, maar de meerderheid dat niet is.

http://www.esat.kuleuven.ac.be/sista/education/techecon/00-01/les_4files/dillemans_0.htm,

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • innovatiegericht beleid

Het stimuleren van het innovatiedebat, versterking van kennis en vaardigheden van agro-ondernemers, de vorming van clusters en netwerken in de groene ruimte plus het wegnemen van innovatiebelemmerende wet- en regelgeving [...]. Daarnaast is sprake van een zogenaamd 'innovatiegericht' beleid.

http://www.xpin.nl/nieuws/archief.php?id=27,

  • een innovatiegericht milieubeleid

Meer aandacht voor de bijdrage van de technologie vormt geen substituut voor het hedendaagse milieubeleid. Het gaat om een nieuwe dimensie. Het is niet of-of maar en-en. Een innovatiegericht milieubeleid vraagt dus niet dat het milieubeleid minder streng wordt of milieudoelstellingen worden afgezwakt.

http://www.kleurrijkvlaanderen.be/doc/serv_discussienota_milieu_en_innovatie.pdf,

Hij had net een vurig pleidooi gehouden voor een innovatiegericht milieubeleid. Zijn boodschap: de meeste milieueconomen redeneren vandaag te veel vanuit een statische technologische omgeving. Zij houden zich bezig met discussies en analyses over de omvang van de kosten en baten van milieumaatregelen, en over optimale milieudoelstellingen en beleidsinstrumenten.

http://www.kleurrijkvlaanderen.be/doc/serv_discussienota_milieu_en_innovatie.pdf,

Een innovatiegericht milieubeleid is nodig voor het verhogen van de milieueffectiviteit, het realiseren van een ontkoppeling van economische groei en milieudruk, het verbeteren van de kosteneffectiviteit van het milieubeleid.

http://www.kleurrijkvlaanderen.be/doc/serv_discussienota_milieu_en_innovatie.pdf,

met werkwoord


  • innovatiegericht aanbesteden
  • innovatiegericht inkopen

Innovatiegericht Aanbesteden, uitgevoerd binnen het Lead Market Initiativeprogramma, loopt vanuit de Europese Commissie (DG Enterprise & Industry) en heeft onder andere tot doel de Europese industrie innovatiever te maken.

http://www.tno.nl/content.cfm?context=overtno&content=nieuwsbericht&laag1=37&laag2=2&item_id=2011-09-23%2016:05:22.0,

Innovatiegericht inkopen is van belang voor de effectiviteit en efficiency van de overheidsbestedingen, maar ook voor de innovatiekracht van het (Nederlandse) bedrijfsleven. Voor het vinden van de meest duurzame of meest optimale oplossing is continue vernieuwing belangrijk.

http://www.pianoo.nl/dossiers/innovatiegericht-inkopen,

Vaste verbindingen


een innovatiegericht onderzoeksprogramma (IOP)

  1. ( wetenschap; techniek en technologie; (vooral) in Nederland)
    door de nationale overheid gesubsidieerd onderzoeksprogramma aan een universiteit of andere non-profitorganisatie, dat gericht is op innovatieve technologie en waarbij ook vertegenwoordigers van het bedrijfsleven betrokken zijn (door zitting te nemen in begeleidingscommissies)

    Een innovatiegericht onderzoeksprogramma (IOP) geeft subsidie aan innovatiegerichte technologische onderzoeksprojecten bij universiteiten en andere non-profit onderzoeksinstellingen.

    http://www.ru.nl/mercator/trainingen_workshops/modules/3_financiering/documentatie/vm_module_3/subsidies/,

    Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie wil langdurige strategische R&D-samenwerking tussen bedrijven en publiek gefinancierde kennisinstellingen op sleutelgebieden stimuleren. Een van de middelen om dit te bereiken zijn Innovatiegerichte Onderzoeksprogramma's (IOP's).

    http://www.agentschapnl.nl/programmas-regelingen/innovatiegerichte-onderzoeksprogrammas-iops,

    Dit najaar zal op het terrein van genomics een Innovatiegericht Onderzoeksprogramma (IOP-genomics) gericht op kennisinstellingen worden gestart.

    http://www.minocw.nl/genomics/notabiotech.pdf,

    Het onderzoek is opgezet in het kader van het Innovatiegericht Onderzoek Programma (IOP) op het gebied van elektromagnetische vermogenstechniek (EMVT).

    http://www.tudelft.nl/index.cfm/site/Nieuws%20&%20agenda/pageid/320DBE84-FE67-4AF1-0A53B72C91784D71/index.cfm,

Woordfamilie


Als deel van een afleiding