integrator


integrator 1.0

orgaan dat de verschillende componenten van iets coördineert en op elkaar afstemt; coördinerend orgaan

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een integrator…

is een orgaan

  • [Activiteit of handeling] houdt zich bezig met de coördinatie en de integratie van de verschillende componenten van iets
  • [Betrokkene] heeft vaak als taak de productie van verschillende bedrijven of diensten op elkaar af te stemmen in functie van de behoeften van de consument

    Algemene voorbeelden


    GIS staat voor 'Geografisch Informatie Systeem'. Het is een gesofisticeerde programmatuur waarmee de gemeente al haar kaartmateriaal onder digitale vorm beheert, in het dagelijks werk integreert, en koppelt aan de administratieve databanken [...]. GIS als integrator tussen de gemeentelijke diensten biedt een unieke meerwaarde. De beschikbaarheid van verscheiden kaartmateriaal, in combinatie met dossier- en administratieve gegevens, biedt de bestuurder en loketbediende een snelle en overzichtelijke toegang tot de actualiteit.

    http://www.schaubroeck.be/informatica/OPENGIS.PDF

    Bedrijven die websites ontwerpen, bouwen en onderhouden, (eCommerce integrators) presteren ondermaats. Dat zegt onderzoeksbureau Forrestier, dat de veertig grootste eCommerce integrators onderzocht. Geen enkele integrator was in staat een totaaloplossing te leveren.

    Metro,

    Huishoudapparaten zijn componenten die functionaliteit leveren om het dagelijks leven te vereenvoudigen. Alhoewel al deze apparaten het leven makkelijker maken, is het duidelijk dat de gebruiker, de persoon die in het huis woont, de permanente interface moet zijn en dient als fysieke integrator tussen de apparatuur. Het is nog niet zover dat de ijskast het eten in de magnetron plaatst als we dit willen.

    http://www.array.nl/release/artikelen/1999/8_Hoogenboom_componentenaanpak2.pdf,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding


    Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


    integrator 1.1

    (business, economie en financiën; agricultuur)

    bedrijf in de veeteelt, meestal een veevoederbedrijf, dat eigenaar is van de dieren bij een aantal veehouders die contractueel of in loondienst voor dat bedrijf werken

    Betekenisbetrekking


    specialisering
    Betrokken betekenissen 1.0 : 1.1

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een integrator…

    is een bedrijf

        Algemene voorbeelden


        Een gezinsbedrijf is niet gebonden aan een integrator, die het veevoeder levert en eigenaar is van de dieren. De niet-gezinsbedrijven moeten hun veestapel globaal genomen met 25 procent inkrimpen. Het begrip "gezinsbedrijf" is echter zo ruim geformuleerd, dat zeventig procent van de bedrijven eronder valt. Daarnaast hebben de integrators de boeren met prijsgarantiecontracten nog aan zich gebonden.

        De Standaard,

        integrator 2.0

        iets wat integratie van allochtonen in een gemeenschap teweegbrengt of bevordert

        Semagram (extra betekenisinformatie)


        Een integrator…

        is een verschijnsel

        • [Werking of functionering] bevordert de integratie van allochtonen in een gemeenschap

          Algemene voorbeelden


          Door een concessiestelsel te introduceren, worden bedrijven in staat gesteld jaarlijks duizenden banen te creëren die nieuwkomers tegen beneden mininale lonen gaan vervullen. De Verenigde Staten dienen als voorbeeld. "Daar is de arbeidsmarkt bij uitstek de grote integrator van de immigranten", zegt Entzinger. "Alleen op een niveau dat naar onze maatstaven wel erg laag, te laag is."

          NRC,

          integrator 3.0

          (techniek en technologie)

          onderdeel van een geluidsversterker dat fungeert als filter voor de hoge frequenties

          Semagram (extra betekenisinformatie)


          Een integrator…

          is een onderdeel

          • [Geheel] maakt deel uit van een geluidsversterker
          • [Doel of bestemming] dient als filter voor de hoge frequenties

            Algemene voorbeelden


            Na de dynamiekexpander volgt een integratorschakeling die zorg draagt voor de filtering van de hogere audiofrequenties. De integrator heeft een DC-versterking van 364 en een tijdconstante van 12,9ms hetgeen overeenkomt met een kantelpunt van 4,5kHz (35µs) bij een versterking van 1. Vanaf de integrator wordt het signaal teruggekoppeld naar de ingang. Met G als de versterkingsfactor van de versterker en een integratie-tijdconstante van 35µs.

            http://users.pandora.be/satelliet/algemeen.pdf,

            Woordfamilie


            Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen