internetbankieren


internetbankieren 1.0

(media, communicatie en telecommunicatie; ICT; neologisme)

bankzaken afhandelen via internet; bankieren via internet

Semagram (extra betekenisinformatie)


Internetbankieren…

is bankieren; is een handeling

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] gebeurt met behulp van een computer of een ander apparaat met een internetverbinding, bijvoorbeeld een mobiele telefoon, door in te loggen op een persoonlijk bankaccount met een gebruikersnaam en wachtwoord waarin vervolgens financiële transacties gedaan kunnen worden met behulp van een speciale code, de zogeheten TAN-code, die diegene van wie het bankaccount is toegezonden krijgt op zijn mobiele telefoon
  • [Medium] vindt plaats door middel van internet

    Algemene voorbeelden


    Er worden over dit medium dagelijks vele transacties gedaan, er wordt geïnternetbankierd, gecommuniceerd en belangrijke persoonlijke informatie wordt gedeeld. Een buitenkans natuurlijk voor criminelen, die op hun beurt een graan(tje) mee willen pikken.

    http://computertotaal.nl/tag/avg/index.html,

    Ik heb er nog eens over na zitten denken en ik hou de overschrijving er toch maar gewoon in. In de beginperiode toen ik nog niet internetbankierde vond ik het nl reuze irritant als je niet gewoon kon overboeken.

    http://www.luondo.nl/forum/andere-webshop-gerelateerde-onderwerpen/403/veilige-betaling-met-overboeking,

    Bank-verzekeraar ING verwerft een meerderheidsbelang (70 procent) in de Allgemeine Deutsche Direktbank (DiBa). De BGAG, het beleggingsbedrijf van Duitse vakbonden, wil zijn belang aan ING verkopen. De transactie wordt waarschijnlijk begin volgend jaar afgerond. DiBA is marktleider in Duitsland in internetbankieren.

    NOS Nieuws,

    Telebankieren is veel minder veilig dan internetbankieren, zegt financieel specialist B. Gross van onderzoeksbureau Forrester Research.

    de Volkskrant,

    Combinatiemogelijkheden


    met bijwoord


    • veilig internetbankieren

    Tips voor veilig internetbankieren. Let op de meldingen van de browser. Bij een beveiligde verbinding is er een hangslot in de browser te zien, en begint het webadres met https.

    http://www.pepermunt.net/beveiliging/hoe-veilig-is-internetbankieren.html

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding


    Etymologie


    Aard herkomst inheems woord
    Vroegste datering 2000