internetgeneratie


internetgeneratie 1.0

(neologisme)

generatie die geboren is tussen de jaren 1975 en 1990; generatie die opgegroeid en vertrouwd is met het internet; generatie Y

Semagram (extra betekenisinformatie)


De internetgeneratie…

is een generatie

  • [Leden] bestaat uit mensen die geboren zijn tussen 1975 en 1990
  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is de generatie die opgegroeid en vertrouwd is met het internet

    Algemene voorbeelden


    Leden die behoren tot Generatie Y, ook wel millennium-, netwerk- of internetgeneratie genoemd, zijn geboren tussen circa 1975 en 1990 en opgegroeid in een tijd van technologische vooruitgang en economische voorspoed. Ze hebben nooit échte zorgen gehad over geld of werk (zoals de Babyboomers en Generatie X), maar hebben bij hun ouders wel gezien wat het betekent als hard werken op de eerste plaats staat. Het grootste verschil ten opzichte van eerdere generaties is het bewustzijn van de grote diversiteit aan keuzes en kansen die Generatie Y tot haar beschikking heeft. Ze hoeven het niet persé beter te doen dan de generatie voor hen, maar wel anders.

    http://www.koffie-bubbels.nl/files/artikelen/23.pdf,

    Omdat Mac & Maggie zo goed mogelijk wil aansluiten bij de specifieke wensen van Nederlandse jongeren, voeren ze ook een meer dan gemiddeld aanbod in casual kleren. En voor vrouwen met behoefte aan glamour zijn er satijnen jurken en slangeprint bloesjes. De Internet-generatie krijgt meer dan alleen T-shirts. Er zijn broeken, truien en jacks in felgekleurd nylon of gecoat denim met reflecterende badges.

    https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ABCDDD:010870945:mpeg21:a0844,