kantooruren


kantooruren 1.0

uren waarop een bedrijf of instelling zijn kantoorwerkzaamheden traditioneel verricht of zijn kantoren voor cliënten of publiek opent; de werktijden op een kantoor

Semagram (extra betekenisinformatie)


Kantooruren…

zijn tijdstippen

  • [Functie] dienen voor het verrichten van kantoorwerkzaamheden
  • [Tijd] situeren zich meestal tussen 09.00 uur en 12.00 uur en tussen 13.00 uur en 17.00 uur
  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] gaan, afhankelijk van de soort van kantoor en kantoorwerkzaamheden, vaak gepaard met de openstelling voor dienstverlening aan cliënten en publiek

    Hoofdsemagram: uur


    Algemene voorbeelden


    De klanten willen kunnen bankieren als zij dat willen, bij voorbeeld 's avonds na de kantooruren.

    De Standaard,

    Bankkantoren zijn geopend tijdens de kantooruren maar vaak ook langer, soms zelfs tijdens het weekend.

    http://www.abb-bvb.be/edu/nl/mod002/tools/a_main.htm

    Bij de identificatie van het voertuig kan de politie op kantooruren soms via de verzekeringsmaatschappijen de informatie van een eigenaar achterhalen.

    http://www.itctraffic.com/bromfiet.htm

    Combinatiemogelijkheden


    met adjectief ervoor


    • regelmatige kantooruren
    • vaste kantooruren

    Philippe heeft regelmatige kantooruren. Brigitte volgt een chaotischer werkschema; vaak ook 's nachts en tijdens het weekend.

    De Standaard,

    Een zekere lust tot avonturieren gaat vaak gepaard met een zorgeloos ontbreken van verantwoordelijkheidsgevoel. De Boogschutter heeft een voorkeur voor werk dat hij naar eigen inzicht kan regelen; vaste geregelde kantooruren kan hij moeilijk verdragen. Hij heeft een vurige natuur, zijn liefde is ook altijd hartstochtelijk.

    http://www.spiritueelmagazineonline.com/astrologie/astrologie.htm

    in voorzetselgroep


    • buiten kantooruren

    Mensen die regelmatig 'buiten kantooruren' werken, doen minder aan sport en aan sociale participatie, maar besteden evenveel tijd aan uitgaan, huiselijke contacten en liefhebberijen.

    http://www.scp.nl/boeken/studies/studie29/nl/samenvatting.htm,

    Wanneer u buiten kantooruren belt hoort u ons bandje waarop het telefoonnummer van het Sinai Centrum te Amersfoort staat vermeld.

    http://www. centrum45. nl/downldnl. htm

    U kunt ons te allen tijde op de hoogte brengen van uw beslissing, na kantooruren spreekt u gewoon ons antwoord-apparaat in.

    http://www.d-s-l.nl/

    Wij maken graag tijd voor U, ook na kantooruren en op zaterdag indien dit nodig zou zijn!

    http://www.claessens-makelaars.be/Frame.htm

    Volgens de Bordello-kunstenaars heeft de buurt een historisch architecturale waarde en mag ze alleen al daarom niet vervangen worden door grauwe kantoorcomplexen 'waar de dood optreedt na de kantooruren'.

    http://www.bordello.be/pers.htm,

    • op normale kantooruren

    De helft van de werkenden werkt alleen op normale kantooruren, de andere helft ook op andere tijden, zoals 's avonds en in het weekend.

    http://www.scp.nl/boeken/titels/2000-5/nl/acrobat/Emancipatie.pdf,

    • tijdens kantooruren

    De expositie is te bezichtigen gedurende de maand november tijdens kantooruren van 9.00-12.00 uur en van 13.30-16.00 uur.

    Meppeler Courant,

    'Ik weet niet of je het beseft maar dat betekent dat je elke dag tijdens kantooruren achter je bureau moet zitten.' Koos keek hem niet begrijpend aan.

    De natte gemeente van Koos Tak, Rijk de Gooijer & Eelke de Jong,

    Stukken uit de depots worden gehaald tot een half uur voor sluitingstijd. Bezoekers, die er zeker van willen zijn, dat zij op dinsdagavond of zaterdagochtend de gewenste stukken kunnen inzien, raden wij met klem aan hun aanvragen dinsdag- of vrijdagmiddag vóór 13.00 uur door te geven. Dat kan telefonisch (tijdens kantooruren), per fax en per e-mail.

    http://www.groningerarchieven.nl/