kerstkilo


kerstkilo 1.0

extra lichaamsgewicht dat in de kerstdagen wordt opgebouwd door het grote aantal overvloedige maaltijden en hapjes tussendoor dat in die periode wordt genuttigd

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een kerstkilo…

is lichaamsgewicht

      Algemene voorbeelden


      Gewichtige Nederlanders maken zich niet dik over kerstkilo's. [...]. Wat is wijsheid: een sneldieet, gewoon stug dooreten tot ook alle oliebollen op zijn of matigen? We vroegen advies over deze zaak aan zes Gewichtige Nederlanders, die het over één ding in ieder geval roerend eens zijn: maak je niet dik, neem het niet te zwaar op...

      http://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010646565:mpeg21:a0409,

      Kerstkilo's kwijt via internet. December is voor mensen die op de lijn letten steevast een moeilijke maand. Allerlei lekkere dingen worden je voorgeschoteld en zeker met de kerstdagen vliegen de kilo's eraan. Nu de feestdagen weer (bijna) voorbij zijn, kun je online inspiratie opdoen voor een gezonde lifestyle en voor een slank figuur.

      http://www.nieuws.be/nieuws/Kerstkilos_kwijt_via_internet_ce8eb87e.aspx,

      Hieronder de link naar een leuke website om die te gaan gebruiken als we in januari de kerstkilo′s er weer af willen halen: http://www.wegmetdeweegschaal.nl/.

      http://www.smulweb.nl/120564/artikel/Afslanken,

      Combinatiemogelijkheden


      als object bij een werkwoord


      • kerstkilo's kwijtraken

      Mensen die van schaatsen houden en hun kerstkilo's kwijt wilden raken, deden zondagavond mee aan de Nacht van Eindhoven.

      http://www.omroepbrabant.nl/,

      in voorzetselgroep


      • de strijd tegen de kerstkilo's

      Na de jaarwisseling is het weer tijd voor de goede voornemens. Dat is ook vaak het moment om de kerstkilo's er weer af te krijgen. Volgens diëtiste Tally Zangy zijn champignons ideaal in de strijd tegen de kerstkilo's.

      http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2726/Binnenland/video/detail/1788976/Champignons-in-de-strijd-tegen-kerstkilo-s.dhtml,