kinderbeul


kinderbeul 1.0

beul van een of meer kinderen; iemand die een of meer kinderen zeer slecht behandelt; iemand die een of meer kinderen mishandelt
Ook gebruikt als scheldwoord.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een kinderbeul…

is een beul; is een persoon

  • [Activiteit of handeling] mishandelt een of meer kinderen; maakt zich soms schuldig aan geestelijk geweld, maar vooral aan lichamelijk geweld, zoals trappen en slaan, aan seksueel geweld, zoals verkrachting, of zelfs aan moord
  • [Legitimiteit] handelt in strijd met de geldende rechtsregels

    Hoofdsemagram: beul


    Algemene voorbeelden


    T. ontkent dat hij de peuter heeft verkracht. De kinderbeul zou tegen de politie hebben gezegd dat S. hem voor vertrek uit Cambodja geld had gegeven om in Vietnam een bedrijfje te beginnen. Op de mobiele telefoon van T. zou de Vietnamese politie bijna vijftig filmpjes hebben gevonden waarop te zien is hoe T. verschillende kinderen misbruikt.

    https://www.ad.nl/nieuws/nederlander-aangeklaagd-voor-hulp-aan-kinderbeul~af1636bf/,

    In De woede-lijst beschrijft Sidi Moha Habib voorbeelden van psychische en lichamelijke kindermishandeling door een leraar, die 'de kinderbeul' wordt genoemd. De mishandeling, bedoeld om te corrigeren ontaardde in verslaving en lust in het mishandelen zelf: …"de maag van de kinderbeul zong bij het denken alleen al aan het heerlijke ontbijt van menselijk lijden".

    http://www.haarvanhaarsma.nl/recensie-de-woede-lijst

    Ik kniel voor zoontje neer. Zoontje, je moet niet huilen, want dan ga ik ook huilen. Hier, maak je gezicht schoon. Gelukkig blijft hij aan het huilen, zodat ik heel lang een schokkend kinderlijf tegen me aan kan drukken. Vervolgens moeten dan in de flatgebouwen de balkondeuren worden opengesmeten. Daar verschijnen ze: scheldende moeders, de krulspelden in het haar, want het is vrijdagmiddag. Durf je wel tegen kleine kinderen? Dat moet je bij mij es proberen. Ik zal es naar beneden komen... Dan kom ik. Stomme viswijven. Zulthoofden. Gekookte schelviskoppen. Ga maar vast klaarliggen, hij komt zo thuis en daarna helpt-ie je misschien eens bij de afwas. Kinderbeul? Ha, de volgende keer sla ik ze de hersens in, dat adderengebroed, die koters van jullie. Eigenlijk zou ik jullie een pak slaag moeten geven, want jullie voeden die kinderen op met slaan en schreeuwen, jullie laten ze de godganse avond voor de televisie hangen zodat ze de volgende ochtend te suf zijn om de tafel van nul op te zeggen... o edele verontwaardiging.

    Opwaaiende zomerjurken, Oek de Jong,

    K. de G., de brute Belgische babymoordenaar is zondag opnieuw ondervraagd, maar blijft zwijgen. Omdat de man blijft zwijgen, concentreren de onderzoekers zich op de zoektocht naar zijn motieven. Er is nog altijd geen duidelijkheid waarom de kinderbeul naar Dendermonde trok om dood en verderf te zaaien in een crèche. De onderzoekers hebben nog geen link gevonden tussen het kinderdagverblijf en de dader.

    https://www.telegraaf.nl/nieuws/1180377/babymoordenaar-aan-infuus,

    Waarom word je, als je als achtjarige één keer hard 'au' hebt geroepen bij de dokter (oké, gevolgd door 'kinderbeul!'), vervolgens de rest van je leven door je familie weggezet als kleinzerig?

    https://www.jan-magazine.nl/psyche/columns/artikel/column-halina-afscheid,

    Een kind dat wat sensitiever is dan gemiddeld kan vaak extra genieten van een bijzonder verhaal. Ik reik dan ook al naar de klassieker De gebroeders Leeuwenhart; het schitterende boek van Astrid Lindgren waarin kleine Kruimel Leeuwenhart zijn angst voor de dood overwint. 'Oh nee,' zegt de oma verontwaardigd, 'dáár kan mijn kleindochter niet tegen. Daar moet ze van huilen.' Ze kijkt me aan of ik een kinderbeul ben.

    https://www.lezenisleuk.nl/boeken/42-blog/656-boekverkopers-huilen-wel

    Combinatiemogelijkheden


    als object bij een werkwoord


    • kinderbeulen bestraffen

    Het gebeurt nog te vaak, dat kinderbeulen niet adequaat worden bestraft, door onvoldoende bewijs. Misbruikers van kinderen komen nog te vaak met een lichte straf weg, door bijvoorbeeld juridisch technische missers.

    http://www.srnieuws.com/suriname/186683/wetgeving-misdrijven-tegen-kinderen-moet-scherper/,

    met adjectief ervoor


    • een ergere kinderbeul
    • een onmenselijke kinderbeul
    • een wrede kinderbeul

    Kobus Vaandrager omschreef korfbal onlangs als 'een suffe sport voor lulletjes rozewater die alleen van meisjes kunnen winnen'. De uitvinder van de sport, de onderwijzer Nico Broekhuyzen, was volgens hem een 'verschrikkelijke man' en 'een ergere kinderbeul dan Zwarte Piet'. Die opmerkingen zijn hem in korfballand niet in dank afgenomen.

    https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/nu-ook-comite-ex-korfballers~b007fc1b/,

    "Stefke was een lastig, ongehoorzaam, slecht opgevoed kind", klaagde hij, terwijl hij zelf thuis, op school en op het werk als een onhandelbare etter aan de deur werd gezet. Zo iemand is Van H. dus. Zijn advocaat had hem nochtans gewaarschuwd dat een jury zoiets niet pikt, maar het was zoals altijd water op een eend. En dus onthield de jury vooral het beeld van een dikke egoïst, een parasiterende luiaard, een laveloze zuipschuit, een karakterloze drugsverslaafde en een onmenselijke kinderbeul. Plus de beelden van een bont- en blauwgeslagen kleuter.

    https://www.nieuwsblad.be/cnt/gau1589jk,

    Wie braaf is krijgt lekkers, wie stout is de roe. Geen wonder feitelijk dat kindjes schrik hebben van Piet. 't is niet omdat hij zwart ziet, 't is omdat het een wrede kinderbeul is met een roe.

    http://annelyse.be/kinderliedjes/,

    • vermoedelijke kinderbeulen

    Wanneer anderen het recht nemen tegen jou geweld te gebruiken, omdat ze menen dat jij slecht voor kinderen bent, geeft dat volgens de gelijkheidsbeginselen jou hetzelfde recht geweld tegen de overheerser toe te passen. Maar het grootste en zwaarwegendste argument om geweld tegen de hetero-maatschappij en elk lid ervan (los van het feit of deze zich al of niet voor de pedofielenvervolging heeft ingezet en schuldig gemaakt) is wel het feit, dat al deze heterofielen en homofielen (zo ze zich zelf noemen tenminste) zelf de grootste kinderbeulen en kinderhaters zijn. Daarmee zetten zij het hele hek open voor al het (geestelijk) geweld dat ze zelf tegen (vermeende) kinderbeulen gepropageerd hebben.

    http://members.lycos.nl/ellendelingen/resume.html

    Voor de Weense SPÖ worden de gevallen van kindermisbruik steeds onaangenamer. Afgezien van het onappetijtelijke naziverhaal, moet burgemeester M. H., die immers ook chef van de SPÖ in Wenen is, zich de beschuldiging laten welgevallen, dat gemeenteraadsleden van de SPÖ persoonlijk zijn verwikkeld in gevallen van misbruik. Waarschijnlijk zwijgt hij daarom zo hardnekkig over de vermoedelijke kinderbeulen in zijn partij.

    https://ejbron.wordpress.com/2012/02/28/schandaal-oostenrijkse-spo-wordt-ingehaald-door-naziverleden/,

    met voorzetselgroep


    Voorzetsel: uit

    • de kinderbeul uit Marcinelle

    "Michelle Martin heeft haar vermoedelijke vervroegde vrijlating te danken aan slechte wetten", zo staat in Het Laatste Nieuws. "Zestien jaar cel voor de vrouw die wetens en willens meewerkte aan de gruwelijke feiten van de kinderbeul uit Marcinelle is schandalig weinig."

    https://www.knack.be/nieuws/belgie/krantencommentaren-het-hart-en-het-verstand-botsen/article-normal-62518.html,

    Voorzetsel: van

    • de kinderbeul van Sinaai

    Er is nog altijd geen duidelijkheid waarom de kinderbeul van Sinaai (Sint-Niklaas) naar Dendermonde trok om de feiten te plegen. De onderzoekers hebben ook nog geen link gevonden tussen het kinderdagverblijf en de dader.

    https://www.parool.nl/buitenland/verdachte-crechedrama-aan-infuus~a135804/,

    in voorzetselgroep


    • een (gemakkelijke) prooi voor kinderbeulen

    Zuster Jeanne heeft in Bombay een centrum geopend voor children at risk, voor kinderen die seksueel en fysisch worden mishandeld. "Hoewel er nauwelijks over wordt gesproken, is dat hier een ontstellend groot probleem. Jonge kinderen worden uit werken gestuurd. Of ze worden gewoon aan hun lot overgelaten. We hebben hier een klein petoetje lopen van zes jaar, dat voor dag en dauw schotels gaat wassen. Na schooltijd trekt hij er terug op uit. Dat soort kinderen is een gemakkelijke prooi voor kinderbeulen."

    De Standaard,

    • voor kinderbeul uitgemaakt worden

    Ik denk dat ik op die manier veel gas bespaar. 's Nachts is er immers geen verbruik en de verwarming wordt pas rond 16h naar 20 à 21 C° opgevoerd (geen kinderen in huis dus we kunnen ons wat permitteren zonder direct voor kinderbeul uitgemaakt te worden.)

    https://www.ikhebeenvraag.be/vraag/6961/Is-het-beter-de-centrale-verwarming-s-nachts-volledig-uit-te-schakelen-of-kan-men-beter-tot-een-t-van-bvb.-16-C-blijven-verwarmen,

    met eigennaam


    Magistraat Jacques Langlois neemt de leiding in het onderzoek naar het overlijden van Béatrice Berlaimont. Het gaat om dezelfde onderzoeksrechter die in de jaren 90 meewerkte aan het onderzoek rond kinderbeul M. D.

    https://www.blikopnieuws.nl/2014/belgie-geschokt-na-aantreffen-lichaam-14-jarige-berlaimont-in-bos,

    Het hof van beroep heeft kinderbeul D. De K. en zijn ex S. V. veroordeeld tot een fikse schadevergoeding van 18.000 euro aan M. Van K. Hij is de biologische vader van de tweejarige M. die op 2 juli 2008 het leven liet nadat hij gruwelijk mishandeld werd.

    https://www.hln.be/regio/ravels/kinderbeul-moet-18-000-euro-schadevergoeding-betalen~a596e3b1/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2Furl%3Fsa%3Dt%26rct%3Dj%26q%3D%26esrc%3Ds%26source%3Dweb%26cd%3D13%26ved%3D2ahUKEwiJ85PHjr3eAhXHGuwKHS_yCQYQFjAMegQIBBAB%26url%3Dhttps%253A%252F%252Fwww.hln.be%252Fregio%252Fravels%252Fkinderbeul-moet-18-000-euro-schadevergoeding-betalen%7Ea596e3b1%252F%26usg%3DAOvVaw3LC3dwgAzmuEFBvqFTn3GX,