kinderlokker


kinderlokker 1.0

iemand die een kind meelokt of probeert mee te lokken, met het doel het seksueel te misbruiken

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een kinderlokker…

is een persoon

  • [Geslacht] is doorgaans een man
  • [Activiteit of handeling] lokt een kind mee met het doel het seksueel te misbruiken

    Algemene voorbeelden


    Wie had niet óók ooit een moment ervaren dat zo'n klein kind vliegensvlug verdwenen leek en wie herinnerde zich niet de opluchting als je het weer terugvond. De vermissing van Jamie en de waarschuwing van de politie dat er mogelijk een kinderlokker in het spel was maakten dat moeders in het winkelcentrum hun peuters aanlijnden of angstig vasthielden.

    NRC,

    Getuigen houden kinderlokker vast. In Antwerpen werd vrijdagavond een man betrapt toen hij een vijfjarig meisje onder haar kleding betastte. De moeder van het kind bekeek op dat moment een stadsplan bij een bushalte enkele meters verderop. Omstanders zagen dat de verdachte het meisje aansprak en vervolgens betastte. De getuigen hielden de man staande en verwittigden de politie.

    De Standaard,

    Dat hij wel eens pedofiel zou kunnen zijn, daar is de 43-jarige H.J. v.d. W. uit Diever pas onlangs achter gekomen. Nadat hij zich onder behandeling had laten stellen bij het STAPP in Groningen. Pedofielen, zo zag de Dieverder ze althans, waren kinderlokkers die hun slachtoffers vervolgens om het leven brachten. Woensdag moest V.d.W. zich verantwoorden voor de rechtbank in Assen, omdat hij in de periode van 1983 tot 1991 in Assen, waar hij toen woonde, ontucht zou hebben gepleegd met vier minderjarige jongens en één meisje.

    Meppeler Courant,

    Ze legde de bloemen even neer en draaide langzaam om haar as om te zien of ze een kinderlokker in het vizier kreeg. Volgens haar moeder krioelde het op stille plekken van de vieze mannen, al had Lucieke er nog nooit één in het echt gezien.

    Het verkeerde keelgat, Diane Broeckhoven,

    Combinatiemogelijkheden


    in voorzetselgroep


    • uitkijken voor een kinderlokker
    • waarschuwen voor kinderlokkers

    Uitkijken voor kinderlokker. De achtjarige Sally is maandag naar alle waarschijnlijkheid ontsnapt aan een ontvoering. Om 16.15 uur verliet ze een krantenwinkel aan de Bostonstraat op de Luchtbal en werd ze aangesproken door een man van ongeveer 35 jaar en 1,85 meter lang. Hij had een donkere snor en kort bruin haar en vroeg of ze niet op de foto wilde met zijn dochter. Dan moest ze maar in zijn lichtgrijze vierdeursauto stappen en zou hij haar naar zijn huis brengen. Het meisje weigerde en liep weg waarna de man verder reed richting Merksem.

    De Standaard,

    Tientallen verontruste ouders belden naar het telefoonnummer dat op de flyer was vermeld. Sommigen hadden hun kinderen al gewaarschuwd voor kinderlokkers. Een ander diende een aanklacht in bij de politie.

    ANP,