klantonvriendelijk


klantonvriendelijk 1.0

geen rekening houdend met en niet aangepast aan de behoeften en gevoelens van klanten; niet prettig voor klanten

Algemene voorbeelden


Ik heb echter de indruk dat ambtenaren staan te springen om hun klantonvriendelijk imago op te poetsen.

De Standaard,

De gemeente gaat de brieven die zij regelmatig verstuurd standaardiseren. Dat wil zeggen, ze worden gecontroleerd op klantonvriendelijke taal. Ambtelijke termen, met een moeilijk woord jargon, worden verwijderd. Daarnaast gaan ambtenaren die namens de gemeente correspondentie voeren op cursus om begrijpelijke brieven te leren schrijven.

Meppeler Courant,

Al weleens een FUP brief ontvangen van Telfort? Ik lees op andere fora berichten uit medio 2009 dat zij uiterst streng zijn en mensen afsluiten na tweemaal FUP overschrijding (met 600MB vebruik in de maand e.d.), en dan de contractermijn toch uitgezeten moet worden. Ik zou mn rechtsbijstand erop loslaten dan, maar ik vind dat erg klantonvriendelijk klinken.

http://forum.iculture.nl/f18/bellen-internet/f109/providers-nederland/f111/kpn-hi-telfort-mtv-mobile/73782-telfort-surf-and-mail.html,

Combinatiemogelijkheden


met bijwoord


  • erg klantonvriendelijk
  • zeer klantonvriendelijk
  • niet klantonvriendelijk

Ik zat al jaren bij deze club en ondanks dat zij zeker niet klantonvriendelijk zijn geweest al die tijd werd mij wel voorgehouden dat de rentes van mijn leningen niet lager konden. Dit bleek dus wel te kunnen ergens anders.

http://www.lenenmetverstand.nl/kredietverstrekkers/geldshop/363_geldshop-neemt-je-uiteindelijk-toch-in-de-malingrente-kon-dus-wel-lager/,

Ik heb niet zo'n medelijden met KPN. Dit bedrijf zoekt altijd het randje van de wetten op. Dit bedrijf is beurs genoteerd, en richten zich op de belangen van de aandeelhouders, zoveel mogelijk winst maken, en alles draait om het geld. Echter is dit bedrijf een monopolist en erg klantonvriendelijk, waardoor haar eigen klanten elke keer de dupe van worden. Wat mij betreft wordt KPN onvoldoende aangepakt, en de boete van miljoen euro die OPTA heeft gedreigd (4 januari ), is voor KPN een lachertje.

http://kassa.vara.nl/vraag-beantwoord/vraag/vadetail/opta-blijft-kpn-benadelen/,

Dit spotje laat een slager zien, die zeer klantonvriendelijk is en de klant ziet als een nummer.

Meppeler Courant,

Woordfamilie


Als deel van een afleiding