klassenleraar


klassenleraar 1.0

leraar die in een klas met wisselende leerkrachten het vaste aanspreekpunt is voor leerlingen, leerkrachten en ouders en die de taak heeft om de resultaten en ontwikkeling van leerlingen te volgen en de sociale relaties en groepsgeest binnen de hem of haar toevertrouwde klas te bevorderen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een klassenleraar…

is een persoon

  • [Organisatie of instelling] werkt voor een school voor middelbaar onderwijs
  • [Activiteit of handeling] functioneert als vast aanspreekpunt in een klas met wisselende leerkrachten en heeft de taak om de resultaten en ontwikkeling van leerlingen te volgen en de sociale relaties en groepsgeest binnen de hem of haar toevertrouwde klas te bevorderen

    Algemene voorbeelden


    De klassenleraar heeft vanuit zijn opdracht, extra aandacht voor het functioneren van de klasgroep en voor het opvolgen van de individuele leerling [...]. De school verwacht dat de klassenleraar * de sociaal-emotionele ontwikkeling en de persoonlijkheidsontwikkeling van de leerling begeleidt. Als de ontwikkeling zorgelijk verloopt heeft de klassenleraar zeker een signaalfunctie. * de resultaten van de leerling bespreekt met voldoende aandacht voor attitudes en vaardigheden; * het groepsproces in de klas begeleidt zodat er een goede klasgeest is; * vaardig is in het voeren van klasgesprekken; * leerlingen stimuleert om deel te nemen aan het klas- en schoolgebeuren; * een brugfunctie heeft tussen de klas en de vakleraren; * de begeleidende klassenraden voorbereidt, daarvan een verslag maakt en dat opvolgt.

    http://www.wico.be/visie/visie_op_zorg/visie_op_zorg_scroll.php,

    Je hebt bijna elke dag les van je klassenleraar, zodat hij of zij je goed kan begeleiden. Je klassenleraar staat altijd voor je klaar en is een echte rots in de branding.

    http://www.deringvanputten.nl/www//index.php?option=com_content&task=view&id=394&Itemid=252,

    Eén van je leerkrachten vervult de taak van klassenleraar. Bij die leerkracht kan je altijd terecht met je vragen en problemen in verband met je studie of je persoonlijke situatie. Een klassenleraar volgt elke leerling van zijn klas van zeer nabij. Hij is ook de meest aangewezen persoon om in te spelen op mogelijke problemen in de klas.

    http://www.aloisius.be/0000009b280829211/0000009b28082ec21/index.html,

    Hier werd hij uitgelachen als hij voor de klas moest komen. Casper had met Huivenaar en de klassenleraar overlegd. De klas was hierover aangesproken.

    Engelen van het duister, Jan Siebelink,