kortheidshalve


kortheidshalve 1.0

met het oog op de kortheid; omwille, ter wille van de kortheid; vanwege de kortheid; om het kort te houden; om ervoor te zorgen dat iets niet te lang duurt

Algemene voorbeelden


Als uitkeringsgerechtigde word je op voorhand verdacht van misbruik. De aanduiding 'in-actief' is hoe dan ook een diskwalificatie, met name als kortheidshalve de aanduiding 'economisch' is komen te vervallen.

http://www.human.nl/,

Het had hem een hoop sores bezorgd dat Timmer een paar dagen onvindbaar was geweest. Op die manier viel er niet te werken, mopperde hij. Kortheidshalve besloot Timmer geen verklaring te geven voor zijn afwezigheid. Hij beperkte zich tot de belofte dat het niet meer zou gebeuren, waarop met een sceptische zucht werd gereageerd.

De hangende man, Koos van Zomeren,

BeacHandbal is voor een groot gedeelte gebaseerd op de spelregels van het 7-handbal. Kortheidshalve zijn in deze samenvatting de verschillen van het BeacHandbal ten opzichte van de 7-handbalregels aangegeven. De nationale spelregels wijken bij de waarschuwing, de tijdelijke en de definitieve uitsluiting en de diskwalificatie af van de internationale spelregels.

http://www. oli. tudelft. nl/torius/beach2001/

Combinatiemogelijkheden


met werkwoord


  • iets kortheidshalve aanduiden als iets
  • kortheidshalve aanduiden met iets

Gevolg daarvan is dat de vergoeding die wordt betaald en in box I in aftrek wordt gebracht (of ten laste komt van de winst van de eigen BV en - in het verlengde daarvan - van de grondslag waarover in box II heffing kan plaatsvinden: hierna kortheidshalve aan te duiden als aftrek via box II), niet vergelijkbaar is met de bijtelling die plaatsvindt in box III, noch wat betreft grondslag, noch wat betreft tarief.

http://www.cbhome.nl/index.php,

De grootste verschillen treden uiteraard op tussen zomer en winter. Daarom wordt in de hier gepresenteerde meetreeksen vaak onderscheid gemaakt tussen het zomerhalfjaar (april t/m september) en het winterhalfjaar (oktober t/m maart), die wij kortheidshalve vaak met 'zomer' en 'winter' aanduiden.

http://www.knmi.nl/onderzk/index-nl.html

  • iets kortheidshalve achterwege laten
  • iets kortheidshalve laten voor wat het is
  • kortheidshalve ontbreken
  • iets kortheidshalve overslaan

We zouden over haar deugdbeoefening en boetedoening nog veel kunnen opschrijven, maar dat zullen we hier kortheidshalve achterwege laten.

http://www.heiligen.net/heiligen/10/21/10-21-1459-truidezuster.php

De geschiedenis van het museum is [...] veel complexer en laat ik kortheidshalve voor wat het is.

http://www.fss.uu.nl/ca/cases/1999/case9907.htm,

Gelieve dit bericht verder te verspreiden. Kortheidshalve ontbreekt het autoriteiten-topos. De mensen van automatisering hebben het bericht nu vaak genoeg voorbij zien komen, en voelen zich genoodzaakt de medewerkers van het instituut gerust te stellen.

http://www.meertens.nl/

De vorige maand uitgekomen levensbeschrijving van president Clintons moeder, Virginia Kelley, die tot op hoge leeftijd verslaafd was aan de songs van Elvis Presley, is kortheidshalve overgeslagen.

NRC,

  • kortheidshalve iets heten
  • iets kortheidshalve iets noemen
  • kortheidshalve genoemd

Geleidelijk verdween kortnekkigheid geheel. Intussen was er, wederom toevallig, een variant met een nog weer langere nek ontstaan. Het verhaal begon opnieuw, en de langnekparaf maakte plaats voor de langernekparaf. Na nog een paar van zulke cycli werd het pleit gewonnen door de giganekparaf, die kortheidshalve giraf heet.

http://utopia.knoware.nl/users/voorzang/darwin.html,

Hij hield van The Rolling Stones. "Stowns" noemde hij de rock and roll-band kortheidshalve.

De kleine blonde dood, Boudewijn Büch,

Om een Verblijfsvergunning te kunnen krijgen, moet men altijd eerst een Machtiging tot Voorlopig Verblijf hebben. Deze wordt kortheidshalve MVV genoemd en moet bij de Nederlandse Ambassade worden aangevraagd waarbij diverse gelegaliseerde documenten dienen te worden ingeleverd.

http://www.dutchembassy.ph,

Bij het ontwerpen ligt het accent op het vinden van beleidsuitgangspunten, die een passend algemeen kader bieden voor de spontane dynamiek in de samenleving. En verder natuurlijk op hoogwaardige, effectieve wetgeving, zodat eenmaal democratisch gelegitimeerde beleidskeuzes bindende afspraak kunnen worden. Bij het inrichten ligt het accent op datgene wat doorgaans kortheidshalve "uitvoering" wordt genoemd. Dit is in zoverre een misleidende term, dat aldus de indruk kan ontstaan, dat uitvoering steeds volgt op beleidsvorming en wetgeving en bovendien altijd geïnitieerd wordt door de overheid.

http://www.raadvenw.nl/data/999159024.pdf,

In mijn paper doe ik verslag van een kwantitatief onderzoek naar de reputatie van twee groepen schrijvers uit de periode 1970-1980, respectievelijk de zogeheten 'Revisor'-auteurs en de beoefenaars van experimenteel of 'ander proza', kortheidshalve 'Raster-auteurs' genoemd.

http://www.fss.uu.nl/soc/hg/nsv/md99.txt

( Frequent aangetroffen.)
  • (iemand) kortheidshalve verwijzen naar iets

Voor een inhoudelijke behandeling van deze punten verwijs ik kortheidshalve naar het vorige hoofdstuk.

http://ruljis.leidenuniv.nl/group/jfsa/www/migrecht/vernieuwing/nl%20versie/teksten_online.htm,

Voor de beantwoording van deze vraag verwijzen wij kortheidshalve naar de brief van de provincie en onze beantwoording daarvan.

http://www.leiden.nl/gemeente/actueel/index.html

Daar ik mag aannemen dat u hier kennis van genomen hebt, verwijs ik kortheidshalve bij onderstaande vragen naar aanleiding van artikel 39 VRO naar de inhoud daarvan.

http://www.leiden.nl/gemeente/actueel/index.html

Ik meen dat de rechtbank terecht het gedeelte met betrekking tot het mes uit de telastlegging heeft gestreept, ik verwijs kortheidshalve naar hetgeen ik daarover hierboven heb opgemerkt bij mijn kanttekeningen over de verklaring van Maikel op dit onderdeel.

http://www.om.nl/info/document.php?p=pg=359=5=1103,

Een Bijlage, alleen gepubliceerd op de website, bevat informatie over het resultaat van de projecten, meer in detail en gespecificeerd. De bijzonder geïnteresseerden verwijzen wij kortheidshalve naar de site.

http://www.wobsite.nl/

met bijwoord


( Voorafgegaan door een voornaamwoordelijk bijwoord.)
  • hierna kortheidshalve

De verzorger of opvoeder [hierna kortheidshalve: de ouder] verwacht of eist geregeld dat het kind te veel [of te weinig] verantwoordelijkheid draagt (bijvoorbeeld dat een kind van schoolgaande leeftijd de belangrijkste verzorger van de jongere kinderen is).

http://www.stopkindermishandeling.nl/stopkindermishandeling/stop_img/documentatie/Criteria_kindermishandeling.doc,