kunstenaarsvereniging


kunstenaarsvereniging 1.0

vereniging van personen die als beroep of hobby het vak van kunstenaar uitoefenen en gezamenlijk opkomen voor hun belangen; belangenvereniging van kunstenaars; ook: de gezamenlijke leden van zo'n vereniging

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een kunstenaarsvereniging…

is een vereniging

  • [Betrokkene] is bestemd voor kunstenaars

    Algemene voorbeelden


    Kunstenaarsverenigingen in verscheidene landen riepen hun regeringen op hun rechten te beschermen.

    De Standaard,

    Met enkele vrienden, o.a. de dichter Pernath, de regisseur Walter Tillemans, de actrice Julienne De Bruyn, de toneelauteur Jan Christiaens, richt hij de kunstenaarsvereniging De Nevelvlek op.

    Ik ga altijd uit de weg voor een andere ezel, Jos de Man,

    Hij werd lid van de kunstenaarsvereniging "De Brug", maar na exposities in het Stedelijk Museum en in het Museum Mesdag is hij met zijn werk niet meer naar buiten getreden.

    NRC,

    In deze paviljoens zijn presentaties van de eigen collecties, kunstnijverheid met wereldberoemd Chinees en Japans porselein, werken van leden van de Groninger kunstenaarsvereniging, mode, fotografie, design en beeldende kunst te zien.

    http://www.kunstbus.nl/verklaringen/alessandro+mendini.html

    De archieven [...] geven alleen prijs wat Diekman allemaal niet was: hij was géén lid van Haagse kunstenaarsverenigingen als Pulchri of de Haagse Kunstkring, hij heeft zich tijdens de oorlog niet aangemeld bij de Kultuurkamer, er is, voor zover bekend, nooit een tentoonstellingscatalogus van hem verschenen.

    NRC,

    Twee portretten daar vallen meteen in het oog; portretten van twee zusjes, die van Rysselberghe schilderde in 1886, drie jaar nadat hij met een aantal collega's de progressieve kunstenaarsvereniging Les Vingt had opgericht.

    NRC,

    Het budget van het Fonds voor de Podiumkunsten moet fors omhoog. Jaarlijks zou het fonds 10 tot 12 miljoen gulden extra moeten krijgen, een verdubbeling van het huidige budget. Dat bepleiten de Federatie van Kunstenaarsverenigingen en de Kunstenbond FNV in de notitie Geen kunst zonder kunstenaars, die zij deze week aanboden aan staatssecretaris Nuis van cultuur.

    NRC,