lentenummer


lentenummer 1.0

aflevering van een periodieke publicatie die in de lente verschijnt; lenteaflevering van een tijdschrift e.d.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een lentenummer…

is een nummer; is een publicatie

  • [Geheel] behoort tot de periodieke publicaties
  • [Tijd] verschijnt in de lente

    Algemene voorbeelden


    Dat lentenummer laat vermoedelijk nog tot 21 maart op zich wachten, maar in het winternummer van de jaargang 1995 besteedt Frank Hellemans alvast enige aandacht aan "Paul van Ostaijens 'dynamiese' en Theo van Doesburgs 'dynamo-elektrische' esthetica".

    De Standaard,

    Voor haar lentenummer vroeg de redaktie van De Brakke Hond aan flink wat Vlaamse en Nederlandse literair geïnteresseerden naar een korte reaktie op de "visionaire" uitspraak van de 21-jarige Van Ostaijen: "Een beeld van, een dokument voor onze tijd zal eerst de kunst zijn als zij zich met de tijd gelijkwaardig dynamies beweegt."

    De Standaard,

    Voor iemand met diabetes komt er dus heel wat kijken wanneer hij of zij serieus wil nastreven om complicaties zo veel mogelijk te voorkomen: medicamenten vanwege de diabetes, medicamenten als de bloeddruk te hoog is, en medicamenten als het cholesterol te hoog is. Dit laatste werd in de UKPDS weliswaar niet uitgebreid onderzocht, maar weten we uit andere studies, en in het lentenummer heeft dr. Michels u alles over het cholesterol uit de doeken gedaan.

    http://www.intmed.unimaas.nl/endo/