levensloopbestendigheid


levensloopbestendigheid 1.0

(bouw, gebouwen en huisvesting; cultuur en samenleving)

het levensloopbestendig zijn, d.w.z. het zodanig ingericht zijn dat ouderen, ongeacht hoeveel zorg zij behoeven, kunnen blijven wonen in een huis, complex, buurt e.d. doordat noodzakelijke aanpassingen eenvoudig te realiseren zijn en voorzieningen op hen afgestemd zijn

Semagram (extra betekenisinformatie)


Levensloopbestendigheid…

is bestendigheid

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft woningen, woningcomplexen, wijken e.d. voor ouderen

    Algemene voorbeelden


    De liftinstallaties zijn vervangen en in de middelste flat is een grotere lift geplaatst in het kader van de levensloopbestendigheid. Deze flat is opgeplust, zodat mensen daar langer kunnen blijven wonen, ook als ze minder mobiel worden.

    http://www.woonpartners-mh.nl/?id=1827,

    Ouderenbeleid is gebaseerd op zelfstandigheid, zelfredzaamheid en participatie in het maatschappelijk leven. Het eigen woningbezit onder senioren moet worden gestimuleerd. Levensloopbestendigheid en domotica van woningen zijn daarbij een vereiste.

    http://www.vvdsteenbergen.nl/

    De levensloopbestendigheid van leefomgevingen en de rol die verschillende bewoners en gebruikers hebben in het goed laten functioneren van buurten staan centraal in dit Buurtkompas. Hoe kunnen gebouwen en buurten, architectuur en stedenbouw, een bijdrage leveren aan de levensloopbestendigheid van onze leefomgeving.

    http://www.overhd.nl/laatste-nieuws/buurtkompas-voor-een-levensloopbestendige-wijk,

    Criteria voor de woning zijn meer gericht op de grootte van de woning, de kwaliteit van het binnenmilieu en de levensloopbestendigheid.

    http://www.ct.tudelft.nl/diocdgo/

    Woningen met een hoogwaardige leefbaarheid en voorzien van eenvoudige mogelijkheden tot aanpassing en levensloopbestendigheid.

    http://www.vvdsteenbergen.nl/

    Beschreven wordt welke acties worden ondernomen en welke resultaten worden nagestreefd. Bijvoorbeeld het aantal woningen dat voor de verschillende doelgroepen wordt gebouwd, een koppeling tussen doelgroepen, woningtypen en prijsklassen, het aantal verbeterde woningen met betrekking tot energiezuinigheid en levensloopbestendigheid, beleidswijzigingen die voortkomen uit de Woonvisie 2012-2016 en resultaten naar aanleiding van de prestatieafspraken met woningbouwcorporaties.

    http://www.wijchen.nl/nl/bouwen_en_wonen/wonen_in_wijchen/_/Woonvisie_2012_2016.html,