lingeriezaak


lingeriezaak 1.0

zaak waar lingerie verkocht wordt; winkel waar men lingerie kan kopen; lingeriewinkel

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een lingeriezaak…

is een zaak; is een bedrijf

      Algemene voorbeelden


      Een lingeriezaak en een schoenmaker openen weldra hun deuren.

      De Standaard,

      Ik wist nog wel een bekende lingeriezaak en trok enthousiast alle bh's en slips uit de rekken om te laten zien hoe leuk ze allemaal waren.

      http://www.nvbs.nl/wwwrotterdam/Kletspraatjes/KPjuli03.htm,

      In de Spoorstraat herken ik de lingeriezaak waar mijn corpulente omaatje zich gewoonlijk met engelengeduld een nieuw korset liet aanmeten en ooit overging tot de aanschaf van die buitenissige peignoir met pied-de-poulemotief en minuscule turquoise ruches; een aankoop die mijn vieve opa een heel nieuwe kijk op zijn eegaatje gaf.

      http://www.noordhollandsdagblad.nl/Index/0,4731,,00.html?sHoofdUrl=http%3A%2F%2Fwww.noordhollandsdagblad.nl%2FPagina%2F0%2C7106%2C15-1-4705--1737560-1322-723605-%2C00.html,

      Hét struikelblok van heel wat mannen: hoe vind je de juiste maten? De enige manier om zeker te zijn dat de lingerie zal passen, is door even in de kleerkast van je partner te duiken en de exacte maten af te kijken op een ander stuk lingerie. Lukt dit niet, gebruik dan je verbeelding en probeer de juiste maten in te schatten. Niet zeker van je stuk? Vraag de lingeriezaak in kwestie of het setje eventueel kan worden ingewisseld.

      http://www.modenet.be/article.php?sid=13,