liquiditeitsmoeilijkheden


liquiditeitsmoeilijkheden 1.0

moeilijkheden die een ondernemer of een bedrijf heeft met de liquiditeit; moeite die een ondernemer of een bedrijf, organisatie e.d. heeft om vereiste betalingen te doen of om die op tijd te doen, vooral omdat er onvoldoende geld beschikbaar is; liquiditeitsproblemen; betalingsproblemen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Liquiditeitsmoeilijkheden…

zijn moeilijkheden

      Algemene voorbeelden


      De arrondissementsrechtbank in Assen heeft twee bedrijven in de Wijk failliet verklaard. Het gaat om Infi-Trailer en het bedrijf Gebr. Van der Sluis Handel en Transport. Bij Infi-Trailer werden paardetrailers gefabriceerd. Het bedrijf, dat naast werkgever De Vries drie medewerkers in dienst had, werd op 31 januari al gesloten. Begin februari heeft de belastingdienst de inventaris al geveild. De oorzaak van het deze week uitgesproken faillissement is gelegen in onder meer afzetproblemen en de liquiditeitsmoeilijkheden over langere termijn.

      Meppeler Courant,

      Als de in rekening gebrachte vergoeding (waarover reeds btw is afgedragen) niet is en niet zal worden ontvangen, kunt u om teruggaaf van btw verzoeken. Het gaat hierbij om debiteurenvorderingen die geheel of gedeeltelijk oninbaar zijn. De situatie dat in rekening gebrachte btw niet zal worden ontvangen speelt als de debiteur failliet is gegaan, door liquiditeitsmoeilijkheden niet kan betalen of eenvoudigweg onwillig is te betalen en u hier geen incassokosten voor wilt maken.

      http://www.jonkerfieret.nl/pages/posts/teruggave-van-btw-van-dubieuze-debiteuren44.php,

      Het kantoor Caluwaerts & Uytterhoeven houdt zich sinds de in werkingtreding van de Wet op de Continuïteit van Ondernemingen (W.C.O.) geregeld bezig met de reorganisatie van het passief van ondernemingen die door liquiditeitsmoeilijkheden in het defensief zijn gedrongen, en waarvoor een doorgedreven schuldherschikking, dan wel een overdracht van een deel of het geheel van de onderneming, de mogelijkheid creëert (een deel van) de onderneming te handhaven voor de toekomst, dan wel deze door te geven in andere ondernemershanden zonder de zware lasten uit het verleden.

      http://www.legaloffice.be/page66303356.aspx

      Combinatiemogelijkheden


      als subject bij een werkwoord


      • ontstaan
      • voorkomen

      In 1974 bestond de scheepswerf honderd jaar. Een jaar waarin liquiditeitsmoeilijkheden ontstonden met als gevolg dat op 22 mei 1975 voor ruim honderd werknemers het ontslag volgde.

      http://www.waalkanter.nl/nieuws/streekhistorie-scheepswerf-deest-1.4782389,

      Wel kunnen er huns inziens in de overgangsfase liquiditeitsmoeilijkheden optreden. Er zullen immers belastingplichtigen zijn die de eerste keer de middelen niet op tijd vrij kunnen krijgen. Vooral in kleine bedrijven zal dit kunnen voorkomen.

      http://resourcessgd.kb.nl/SGD/19711972/PDF/SGD_19711972_0003974.pdf,

      als object bij een werkwoord


      • liquiditeitsmoeilijkheden ervaren

      In het wetsontwerp wordt de invorderingstermijn voor de inkomstenbelasting op twee maanden gesteld. De genoemde leden konden zich daarmee verenigen, omdat op deze manier ook rekening gehouden wordt met de liquiditeitsmoeilijkheden die de betrokken belastingplichtigen kunnen ondervinden.

      http://resourcessgd.kb.nl/SGD/19711972/PDF/SGD_19711972_0003974.pdf,

      • liquiditeitsmoeilijkheden hebben

      Snap niet waarom telers in Limburg en Flevoland zoveel minder liquiditeitsproblemen hebben dan hun Betuwse collega's want ook daar relatief veel appels en hagel.

      http://fruit.startpagina.nl/forum/topic/735992/geldproblemen-fruitteelt-vooral-in-midden-nederland/?page=2,

      • liquiditeitsmoeilijkheden voorkomen

      Om liquiditeitsmoeilijkheden te voorkomen, is bepaald dat directe afrekening niet verplicht is. Er wordt een zgn. conserverende aanslag met renteloos uitstel van betaling opgelegd.

      http://praktijk.fiscaaltotaal.nl/Pages/Zoekresultaten.aspx?themaid=667448&navs=almanakkencijfersnav%3AAlmanak%3Bbelastingsoort%3AVennootschapsbelasting%3Balmanakkencijfersnav%3AVPB+Almanak%3B&offset=40,

      met adjectief ervoor


      • ernstige liquiditeitsmoeilijkheden
      • (geen) grote liquiditeitsmoeilijkheden
      • tijdelijke liquiditeitsmoeilijkheden
      • zware liquiditeitsmoeilijkheden

      Couzy verkeerde reeds geruime tijd in ernstige liquiditeitsmoeilijkheden, hetgeen tot gevolg had dat ernstige pogingen werden ondernomen om tot overneming te geraken.

      http://www.digibron.nl/search/detail/8e6137290f9b958227f7b6f642a241d0/couzy-failliet-man-ontslag,

      Vorig jaar september moest Eurotunnel zijn rentebetalingen zelfs staken om niet in grote liquiditeitsmoeilijkheden te komen. De 300 miljoen gulden aan niet betaalde rente zijn in het verlies over 1995 meegerekend.

      http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/article/detail/2722839/1996/04/23/Eurotunnel-verlies-2-4-miljard.dhtml,

      Ik zit in Midden-Nederland en heb geen grote liquiditeitsproblemen. Komt vooral dat ik veel peren en weinig appels heb. Vorig jaar geen slechte oogst gehad en dus geld verdiend dat nu wel nodig is.

      http://fruit.startpagina.nl/forum/topic/735992/geldproblemen-fruitteelt-vooral-in-midden-nederland/?page=2,

      Bovendien verschaft de Bank slechts noodliquiditeiten aan solvabele banken die met tijdelijke liquiditeitsmoeilijkheden te kampen hebben.

      https://www.nbb.be/nl/faq/de-staatswaarborg-voor-noodliquiditeiten,

      Toen PDG er midden 1995 ook niet in slaagde een schuldvordering van 420 miljoen frank te innen, verzeilde het bedrijf pas echt in zware liquiditeitsmoeilijkheden.

      De Standaard,

      met adjectivisch tegenwoordig deelwoord


      • aanhoudende liquiditeitsmoeilijkheden

      Na een tumultueuze overname en een fikse familieruzie had de failliete Oost-Vlaamse aannemer Pieters-De Gelder (PDG) de voorbije jaren al wel leren leven met aanhoudende liquiditeitsmoeilijkheden.

      De Standaard,

      in voorzetselgroep


      • bij liquiditeitsmoeilijkheden

      Omdat de RSZ- en BTW-administratie bij laattijdige betaling naast intresten, dikwijls ook een forfaitaire boete aanrekenen van tien procent, neigen nogal wat onderneming om eerder de bedrijfsvoorheffing laattijdig te betalen bij liquiditeitsmoeilijkheden. Hierbij diende in het verleden enkel nalatigheidsintresten betaald te worden.

      http://www.konsilanto.be/nl/publicaties/laattijdige-betaling-van-de-bedrijfsvoorheffing-wordt-voortaan-bestraft,

      • in liquiditeitsmoeilijkheden geraken
      • in liquiditeitsmoeilijkheden komen
      • in liquiditeitsmoeilijkheden raken
      • in liquiditeitsmoeilijkheden verkeren
      • in liquiditeitsmoeilijkheden zitten

      De KvK gaat vouchers ter waarde van 200 euro uitgeven voor begeleiding door OKB aan ondernemers die in liquiditeitsmoeilijkheden verkeren of dreigen te geraken.

      http://rheden.nieuws.nl/nieuws/27965/kvk-en-okb-slaan-handen-ineen-ten-behoeve-van-faillissementspreventie/,

      In het begin van het jaar 1970 komt het waterleidingbedrijf in geldnood, ze zeggen in liquiditeitsmoeilijkheden te zitten. Dit bericht komt naar buiten door een afwijzend antwoord van het ministerie van Economische Zaken om een tariefsverhoging van gemiddeld 7 cent per kubieke meter toe te staan.

      http://geheugenvantilburg.nl/verhalen/lees/11772/watertoren,

      De club startte in 1965 met 45 leden. Betalen deed niet iedereen. Door de baanhuur kwam de club al in het eerste jaar in liquiditeitsmoeilijkheden waardoor voorzitter en penningmeester zich genoodzaakt voelden de contributie persoonlijk op te gaan halen.

      http://tvsinttunnis.nl/Info/Historie.aspx

      Volgens de bepalingen van het in deel I beschreven bijzondere borgstellingsprogramma kunnen ondernemingen die door externe, voor een normale bedrijfsleiding niet voorzienbare factoren in liquiditeitsproblemen zijn geraakt, bij de Bürgschaftsbank borgtochten aanvragen om bankkredieten die zij bij gebrek aan voldoende eigen zekerheden zonder die borgtochten niet zouden kunnen opnemen, ten belope van maximum 90 % van het kredietbedrag te dekken.

      http://old.eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:31998D0276:NL:HTML,

      • bedrijven met liquiditeitsmoeilijkheden
      • kampen met liquiditeitsmoeilijkheden

      Het aantal bedrijven met liquiditeitsmoeilijkheden is sterk gedaald ten opzichte van 1997. Dit blijkt uit de conjunctuurenquête van het Belgische Instituut voor Wegtransport (IWT).

      http://www.nieuwsbladtransport.nl/Archive/Article/tabid/409/ArchiveArticleID/107823/ArticleName/MinderactiviteitenBelgischwegvervoer/Default.aspx,

      De aannemer kampte met liquiditeitsmoeilijkheden en geen van de twee aandeelhouders wilde een kapitaalsverhoging doorvoeren.

      De Standaard,

      • tegen liquiditeitsmoeilijkheden beschermen

      Een bank stelt strakke voorwaarden bij het aangaan van een hypotheek. Niet slechts omdat de bank dit wil, maar evenzeer omdat de Nederlandse autoriteit de consument tegen liquiditeitsmoeilijkheden wil beschermen.

      https://groups.diigo.com/group_mana/search_groups?keywords=hypotheek,

      • vanwege liquiditeitsmoeilijkheden

      Voorts vroegen deze leden zich af hoe de Regering komt aan het berekende bedrag van 300 mln. gulden waarmee het financieringstekort van het Rijk in 1972 zou kunnen worden verminderd. Is hierin verdisconteerd het feit dat een (belangrijk?) deel van bedoelde bedragen niet zal kunnen worden ingevorderd vanwege liquiditeitsmoeilijkheden van de betreffende belastingbetalers? Zo ja, hoe groot schatten de bewindslieden het bedrag dat daarmede gemoeid zou kunnen zijn?

      http://resourcessgd.kb.nl/SGD/19711972/PDF/SGD_19711972_0003974.pdf,