loungemuziek


loungemuziek 1.0

(sport en recreatie; muziek)

muziek waarop of waarbij gelounged kan worden en die dan ook vaak in loungebars, loungecafés e.d. wordt gedraaid, meestal vrij rustige elektronische muziek

Semagram (extra betekenisinformatie)


Loungemuziek…

is muziek; is geluid

  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is geen officieel muziekgenre maar is vaak een verzamelnaam voor elektronische downtempomuziek van verschillende genres, bijvoorbeeld chill out, triphop, ambient, deep house en acid jazz
  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft muziek om op te loungen, meestal vrij rustige, elektronische muziek
  • [Voorbeeld of specimen] is bijvoorbeeld muziek van St. Germain, Gotan Project en Röyksopp

    Hoofdsemagram: muziek


    Algemene voorbeelden


    Commentaar: decor: De tafels zijn mooi ingedekt met linnen, her en der staan champagnekoelers met verse bloemen, mooie glazen op tafel en een kaarsje; muziek: modern, geen piano maar loungemuziek. Bijzonderheden: Prettig bedrijf, komen er zeker terug, en de prijs is ook zeer aangenaam.

    http://www.iens.nl/restaurantsVan/Nederland/restaurant.htms?p=Noord-Brabant=Boxtel=16064,

    Daar zaten we dan, twee zenuwachtige twintigers in een Volkswagen. Om de gemoederen wat te temperen had ik speciaal voor de gelegenheid een cd'tje samengesteld met loungemuziek.

    http://www.illiveris.com/tag/loungemuziek/

    De serie cd's die de wereldberoemde Supperclub uitbrengt, staat garant voor dikke loungemuziek waar je ultiem bij kunt chillen.

    http://www.cjp.nl/winnen/redactioneel/item1704/10x_cd_Supperclub.html

    Combinatiemogelijkheden


    met adjectief ervoor


    • trendy loungemuziek

    De bar van het Amsterdamse American Hotel geeft al een aardige indicatie van de presentatie die Grolsch gaat geven in verband met de introductie van het nieuwe merk bier van het concern. Goud-zwart geblokte kussens op de banken, fauteuils met een goud-oranje streepje.Trendy loungemuziek vult de ruimte.

    De Telegraaf,