meefinancieren


meefinancieren 1.0

samen met een ander of anderen financieren; samen met een andere partij of andere partijen een financiële bijdrage leveren aan; mede bekostigen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Meefiancieren…

is een handeling

      Algemene voorbeelden


      Eén van de herders heeft hen voorgehouden dat het intrekken van de provinciale subsidie een domino-effect zal sorteren ten aanzien van de bijdragen van het rijk, een aantal gemeenten en het ministerie van defensie dat ook twee schaapskudden meefinanciert, waaronder de Holtinger schaapskudde bij Uffelte.

      Meppeler Courant,

      Voor zijn nieuwste boek vond Koster een zo op het eerste gezicht verrassende bondgenoot bij de landelijke vereniging van GGD'en, die de publikatie meegefinancierd heeft.

      NRC,

      Volgens de Vereniging Rembrandt, die maar zelden de aankoop van een kunstwerk van een nog levende kunstenaar meefinanciert, wordt met de aanschaf van Washing Hands 'een lacune in het Nederlands openbaar kunstbezit weggenomen'.

      de Volkskrant,

      Combinatiemogelijkheden


      met object


      • kosten meefinancieren

      Minister Herfkens van Ontwikkelingssamenwerking zegde eind vorig jaar toe dat haar ministerie voor maximaal de helft de kosten van aids-remmers wil meefinancieren.

      http://medischcontact.artsennet.nl/content/dossiers/203903718/51562/AMGATE_6059_138_TICH_R108548147453311/,

      • projecten meefinancieren

      Verscheidene projecten worden deels door andere partijen meegefinancierd.

      NRC,

      met bijwoord


      • privaat meefinancieren

      Het is duidelijk dat niet met bouwen kan worden begonnen voordat er duidelijkheid is over de gehele lijn. Tegen die achtergrond is de eis van de Tweede Kamer dat de Betuwelijn in elk geval privaat moet worden meegefinancierd niet zonder belang.

      NRC,

      met voorzetselgroep


      Voorzetsel: door

      • meegefinancierd door

      Door het aanbod van universele diensten eerst uit te breiden en het dan exclusief aan Belgacom te gunnen (meegefinancierd door de toekomstige konkurrenten), zou Di Rupo de concurrentie op de Belgische markt flagrant vervalsen.

      De Standaard,

      Financieel wordt het programma gedragen door NWO (f 5 miljoen), de ministeries van EZ (f 4 miljoen), OCenW (f 3,5 miljoen) en VWS (f 2 miljoen) en daarnaast wordt elk project voor 30% meegefinancierd door de wetenschappelijke instelling waar de betreffende onderzoeker aan verbonden is.

      http://www.minocw.nl/genomics/notabiotech.pdf,

      Op 15 april 1999 zond de staatssecretaris van LNV aan de tweede kamer de concept-Regeling Agrarisch Natuurbeheer alsmede de concept-Regeling Natuurbeheer toe, die de voorgaande regelingen zal vervangen. Beide regelingen worden voor een fors deel door Europese fondsen meegefinancierd, op grond van de Verordening inzake steun voor plattelandsontwikkeling.

      http://www.zwinkelsadvies.nl/,

      Het feit dat de produktie werd meegefinancierd door TV-Plus, het promotie-experiment voor HDTV, zal het er voor de VPRO ongetwijfeld aantrekkelijker op hebben gemaakt.

      NRC,

      overig


      ( In voorzetselgroep)
      • het meefinancieren van de aankoop
      • het medefinancieren van projecten

      Het college gaat er vanuit dat deze fractie wel openstaat voor eventuele schenkingen in deze en dat er ook ruimte is voor het meefinancieren van de aankoop van beeldende kunst, bijvoorbeeld bij het woonzorgcentrum, die als verfraaiïng van de omgeving aangemerkt kan worden.

      Meppeler Courant,

      Het onroerend goed van corporaties bevat veel kapitaal en dat biedt ruime mogelijkheden tot het meefinancieren van projecten - makkelijker te realiseren dan via andere meestal gebruikte kanalen.

      http://www.wbvsmallingerland.nl/Jaarverslag2001/Mainjvs2001.htm,

      voltooid deelwoord als adjectief gebruikt


      • meegefinancierd beleid
      • meegefinancierde onderzoeksprojecten

      "Het streven is zeker om voor omstandigheden te zorgen dat koeien buiten zullen staan." Hij denkt aan de betrokkenheid van boeren bij zaken als natuurbeheer en agrotoerisme. Voor een deel hangt het af van (al dan niet door lidstaten meegefinancierd) Europese beleid, waarin het traditionele markt- en prijsbeleid verschuift naar plattelandsbeleid.

      NRC,

      Onderzoekprojekten De praktische en theoretische 'know-how' die opgebouwd is tijdens de eerste jaren van het PFBC-onderzoek hebben in de laatste 10 jaar geleid tot deelname aan een 9-tal internationale (voornamelijk door de EU meegefinancierde) onderzoekprojekten, die in de afgelopen 5 jaar geresulteerd hebben in meer dan 80 publicaties op het gebied van conversie van vaste brandstoffen.

      http://www-pe.wbmt.tudelft.nl/ev/steg3a.html#redactioneel,

      Woordfamilie


      Als deel van een afleiding


      meefinancieren 2.0

      samen met een ander of anderen iets financieren; samen met een andere partij of andere partijen ergens een financiële bijdrage aan leveren; ergens aan meebetalen

      Algemene voorbeelden


      Er ligt een plan voor dertig aansluitingen waarin de waterleidingmaatschappij en het zuiveringschap meefinancieren en dan blijven er nog zo'n honderd over.

      Meppeler Courant,

      Op de lange termijn is het wenselijk dat gestreefd wordt naar een gedeeltelijke overgang van de huidige aanbodfinanciering (met bijbehorende adviesstructuur) naar een vraaggestuurde financiering. Dat wil zeggen dat de overheid een instelling meefinanciert als er ook andere financieringsstromen zijn.

      http://www.e-stem.nl/,

      "De industrie kan niet het risico nemen dat Nederland zich uit het project terugtrekt of uiteindelijk de JSF niet koopt. Het geld moet worden terugbetaald uit de korting die Nederland als co-producent op de toestellen krijgt. Overigens kan niemand zo voordelig geld lenen als de overheid. Minister Zalm betaalt 6% rente tegen 9% voor bedrijven. Het project wordt gewoon duurder als het bedrijfsleven moet meefinancieren."

      De Telegraaf,

      De overheid krijgt de garantie dat het bedrijfsleven meefinanciert.

      http://www.tweede-kamer.nl/images/22_26460.doc,

      Combinatiemogelijkheden


      met voorzetselgroep


      Voorzetsel: in

      • meefinancieren in

      De aanpassing van monumentale bedrijfsgebouwen blijkt vaak een probleem omdat de kosten van de projecten niet economisch rendabel te financieren waren. Via de subsidie kunnen we een bijdrage in de onrendabele top geven. Een voorwaarde is echter dat de gemeente waar het pand staat ook meefinanciert in het project.

      http://www.snnonline.nl/

      Tenslotte is een nieuwe landschapsregeling nodig, waarin zowel overheden als belanghebbenden in het gebied meefinancieren.

      http://www.clm.nl./index_nl2.html

      Woordfamilie


      Als deel van een afleiding


      meefinancieren 3.0

      tegelijk met iets anders financieren; een financiele bijdrage leveren aan iets anders dan datgene waarvoor al geld wordt uitgetrokken

      Algemene voorbeelden


      Als sprake is van een complexe schuldsituatie bij een sterk negatief vermogen dan wordt onderzocht of de schulden tegen een percentage kunnen worden gesaneerd. Als er ook geld voor uw levensonderhoud nodig is kan dat meegefinancierd worden.

      http://www.leiden.nl/gemeente/publiek/socialezaken/_files/infobladen/15.pdf.,

      Bij een onderhoudsabonnement voor zes jaar variëren de tarieven zo tussen de dertig en tachtig euro per maand. De werkelijke maandbedragen zullen afhangen van het type huis, de ouderdom en staat van de woning en van het onderhoudsplan dat wordt afgesproken. De nulbeurt kan ook meegefinancierd worden in het maandelijkse abonnementstarief, maar dan komt het totale bedrag over de hele onderhoudsperiode enkele honderden tot enkele duizenden euro's hoger te liggen.

      http://www.bedrijvengidsheusden.nl/info/modules.php?name=News=article=38

      Combinatiemogelijkheden


      met object


      • achterstallig onderhoud meefiancieren

      Zo is de maximale lening verhoogd van fl. 250.000,- tot fl. 300.000,- en kan het achterstallig onderhoud worden meegefinancierd.

      Meppeler Courant,

      • herstelkosten meefiancieren
      • ontwikkelingskosten meefiancieren
      • opleidingskosten meefiancieren
      • verbouwingskosten meefiancieren

      Als de herstelkosten niet meer bedragen dan 10% van de onderhandse verkoopwaarde, dan kunnen de herstelkosten worden meegefinancierd.

      http://www.jackfrenken.nl/

      Bovendien hoopt Vermeend dat de vele ontwikkelings- en opleidingsfondsen [...] van cao-partijen ook de omscholing van werknemers naar een baan in een andere bedrijfstak meefinancieren.

      Het Financieele Dagblad,

      met bijwoord


      • goed meefinancieren

      Het hof geeft de belastingplichtige echter gelijk. Het stelt vast dat het contract regelmatig was, geregistreerd werd, en dat de huur regelmatig betaald werd. De man betaalt alléén de lening terug met zijn inkomen. Het is dus niet juist te stellen dat de vrouw het goed meegefinancierd heeft, louter op grond van een stijlclausule die in alle hypothecaire leningen staat, aldus het hof.

      De Standaard,

      Woordfamilie


      Als deel van een afleiding