meetrainen


meetrainen 1.0

(sport en recreatie; politiek en bestuur)

( Gezegd van sportlieden)
samen met een ander of anderen trainen; samen met een andere sporter of een groep andere sportlieden trainen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Meetrainen…

is een activiteit

      Algemene voorbeelden


      Goed nieuws van Linussio die nog altijd niet speelklaar is, maar toch kon meetrainen.

      De Standaard,

      'Zaterdagmorgen zijn er twee vrije trainingen. 's Middags is de tijdtraining en 's avonds om half acht de race. Typisch Belgisch. Zoiets verzin je toch niet! Ik heb begrepen dat bij deze trainingen ook de Belgische coureurs, die hun eigen Renault Clio Cup rijden, meetrainen.'

      Meppeler Courant,

      Crasson hoopt de komende dagen al bij zijn nieuwe werkgever Napoli te kunnen meetrainen.

      De Standaard,

      Feyenoord laat Van Gastel maandag om 10.00 uur in de ochtend een contract tekenen, waarna hij meetraint.

      Meppeler Courant,

      Heeft Ogura bij Excelsior een contract? Nee, hij is hier als amateur. Officieel is hij stagiair. Hij kost Excelsior ook niets. Hij wordt betaald door Grampus Eight. Deze club heeft hem, nadat hij vorig jaar zijn enkel brak, vier maanden naar Europa gestuurd om ervaring op te doen. Bij Feyenoord heeft hij vier maanden meegetraind.

      NRC,

      Een voorstel om op vrije basis, zonder verplichtingen vanwege de club, te komen meetrainen en pas na dit seizoen een nieuw contract te onderhandelen, werd door de Rus geweigerd.

      De Standaard,

      Combinatiemogelijkheden


      met voorzetselgroep


      Voorzetsel: bij

      • meetrainen bij zijn Duitse club
      • meetrainen bij KV Oostende
      • meetrainen bij Red Giants
      • meetrainen bij Wim Bonhof

      "Nederland heeft geen tafeltenniscultuur", zo verklaart hij de verschillen.. [...]. Hij traint nu meestal bij zijn Duitse club Jüling, met onder andere de twee beste Chinezen van dit moment, Wenge Ma en Wang Tao, de nummers drie en vijf van de wereld.

      NRC,

      Voor Jennifer Barelds zou een eventuele Drentse titel een mooie opsteker zijn, want de talentvolle amazone miste onlangs op het nippertje een plaatsje in het team dat naar de Europese kampioenschappen gaat. [...]. Volgend jaar hoopt ze opnieuw met de ponyselectie te kunnen meetrainen bij Wim Bonhof in Ermelo, terwijl ze daarnaast op de club les heeft van Jan Wildeboer.'

      Meppeler Courant,

      De komende week zal Omar Mohamed op proef meetrainen bij Red Giants.

      Meppeler Courant,

      De Russische spits Kiri Karaksine [...] blijft ook deze week bij KV Oostende meetrainen. Omar Mohamed is een Somalische vluchteling, die in Meppel onderdak heeft gevonden. Hij is 23 jaar, 1.95 meter lang en heeft het driepuntschieten tot kunst verheven.

      De Standaard,

      Voorzetsel: in

      • meetrainen in Amsterdam
      • meetrainen in Deventer
      • meetrainen in Rotterdam

      De eerste maakte tegen Zuid-Korea zijn rentree en Blangé traint na zijn knieoperatie alweer mee in Amsterdam.

      NRC,

      Na dit seizoen is MSC een dichtgeslagen boek, maar Yvonne zal de club niet gauw vergeten. Volgend jaar speelt ze bij Puck in Deventer, een vereniging waar uitsluitend damesvoetbal wordt gespeeld. Ze heeft inmiddels tweemaal meegetraind in Deventer, maar verwacht niet direct een basisplaats in het eerste elftal.

      Meppeler Courant,

      e 21-jarige Larsson is afkomstig van Helsingborg IF. Hij tekende in augustus, maar afgesproken was dat hij zich pas in Rotterdam zou melden als zijn oude club verlost was van degradatiezorgen. Inmiddels heeft hij een paar keer in Rotterdam meegetraind.

      Meppeler Courant,

      Voorzetsel: met

      ( Frequent aangetroffen)
      • meetrainen met de Ajaxselectie
      • meetrainen met de beloften
      • meetrainen met zijn (nieuwe) club
      • meetrainen met de groep
      • meetrainen met de internationals
      • meetrainen met hun leeftijdsgenootjes
      • meetrainen met de nationale kernploeg
      • meetrainen met de selectie
      • meetrainen met de B-selectie
      • meetrainen met de eerste selectie
      • meetrainen met de Oranjeselectie
      • meetrainen met de ponyselectie
      • meetrainen met de supersterren

      Ronald de Boer heeft gisteren voor het eerst in ongeveer zes weken weer met de Ajax-selectie meegetraind.

      NRC,

      Jan Ceulemans had gisteren een vrij positief onderhoud met Emmanuel Ebiede. De wispelturige Nigeriaan, die zonder resultaat bij bij Duitse teams testte, kreeg er van de Eendracht-trainer te horen dat hij voorlopig met de beloften moet meetrainen.

      De Standaard,

      Vrijdag traint Gullit voor het eerst mee met zijn nieuwe club.

      Meppeler Courant,

      "Vanaf morgen kom ik weer werken", zei de libero, die maandag het ziekenhuis mocht verlaten na genezing van een virale infectie in het achterhoofd. "Maar ik zal me nog een tijdje moeten beperken tot individueel lopen. Pas halfweg volgende week mag ik opnieuw voluit meetrainen met de groep."

      De Standaard,

      De Braziliaanse tieners Leonardo, Anselmo en Bruno trainden gistermiddag voor het eerst mee met hun leeftijdgenootjes bij Feyenoord.

      NRC,

      Scout Leo van Veen, voorheen hoofdtrainer bij Ajax Cape Town, kende Pienaar nog uit Zuid-Afrika, waar hij werd gekozen als 'Talent van het Jaar'. "Hij is de beste jongeling, die ik daar heb gezien. Hij kwam als onervaren 17-jarige en ontplooide zich in een seizoen tot topspeler." Het resulteerde in een uitnodiging voor het nationale team van Zuid-Afrika. Bij Bafana Bafana kwam hij nog niet verder dan het meetrainen met de internationals.

      http://krant.telegraaf.nl/krant/archief/20020227/teksten/spo.ajax.fortuna.sittard.html,

      De 17-jarige Dennis Pieters, lid van Judo-Instituut 'Jaap de Lange', is een maand na het behalen van de nationale Titel officieel opgenomen in de nationale kernploeg voor junioren. [...]. Afgelopen zondag heeft Pieters voor het eerst met de nationale kernploeg meegetraind.

      Meppeler Courant,

      Watkins vertelde dat Cantona zijn excuses had aangeboden voor de tuchtcommissie. [...]. Manchester United zal zijn speler normaal doorbetalen. "Maar voor premies en bonussen komt hij niet in aanmerking"', lichtte Watkins toe. Wel zal Cantona dagelijks met de selectie blijven meetrainen.

      NRC,

      Witschge haalde eind vorig seizoen fel uit naar de trainer ("Hij kan in de stront zakken") wat hem op een boete kwam te staan van 12.500 gulden. De oud-international traint nu mee met de B-selectie.

      ANP,

      De 2 meter 04 lange forward uit Deventer, die sinds vorige week meetraint met de eerste selectie, scoorde 12 punten.

      Meppeler Courant,

      Vier jaar geleden viel Bosman ook vlak voor het WK af. Dat was nog teleurstellender omdat de spits toen al had meegetraind met de Oranje-selectie.

      NRC,

      Voor Jennifer Barelds zou een eventuele Drentse titel een mooie opsteker zijn, want de talentvolle amazone miste onlangs op het nippertje een plaatsje in het team dat naar de Europese kampioenschappen gaat. [...]. Volgend jaar hoopt ze opnieuw met de ponyselectie te kunnen meetrainen bij Wim Bonhof in Ermelo, terwijl ze daarnaast op de club les heeft van Jan Wildeboer.'

      Meppeler Courant,

      Freek de Jonge glunderde om het improvisatievermogen van Joop Stoffelen. Ook daarom is de cabaretier graag te gast bij Oud-Ajax, terwijl hij af en toe met de supersterren van Louis van Gaal mag meetrainen.

      Meppeler Courant,

      Voorzetsel: op

      • meetrainen op halve kracht
      • meetrainen op proef

      Sahlström Eric Struelens traint hier mee op halve kracht, maar zit toch in de selektie.

      De Standaard,

      Bij Feyenoord traint vanaf vrijdag de Russische jeugdinternational Maxim Nossov op proef mee.

      NRC,

      Voorzetsel: van

      • meetrainen van 16.30-17.30 uur

      De kinderen die enthousiast geraakt zijn van de korfbal kunnen donderdag 11 januari in sporthal Het Vledder vrijblijvend meetrainen van 16.30-17.30 uur met de jongste leden van MEKO'74.

      Meppeler Courant,

      met bijwoord


      • al meetrainen

      PSV verhuurt de Braziliaan Vampeta met onmiddellijke ingang aan VVV. De Venlose eerste-divisieclub kan de 20-jarige voetballer tot het eind van dit seizoen opstellen. Afgelopen zomer kwam Vampeta van de Braziliaanse club Vitoria naar PSV. Hij tekende een contract voor drie jaar.Vampeta trainde vanmiddag al mee in Venlo.

      NRC,

      • duchtig meetrainen
      • hard meetrainen

      Intussen traint Paul Okon duchtig mee met Lazio Roma.

      De Standaard,

      Ook geef ik twee kadertrainingen per week, op donderdagavond voor de echte liefhebbers en dan ook nog op zaterdag, dan voor de volledige nationale selectie van JKA Zwitserland. Daar train ik zelf ook hard mee."

      http://www.xs4all.nl/~skca/,

      • geregeld meetrainen

      Tim Van den Notelaer is er voor het eerst dit seizoen bij. Tim zat een schorsing van 4 weken uit, na z'n uitval in Evere vorig seizoen. Hij speelde in de voorbereiding slechts 1 wedstrijd, maar trainde de voorbije weken geregeld mee.

      http://users.skynet.be/barcatienen/frame_noticias_archief_2001(2).htm,

      • gezellig meetrainen

      Meetrainende Van der Sar nog prima in vorm in Florida. Ajax heeft zijn derde trainingssessie op Amerikaanse bodem erop zitten. Edwin van der Sar trok zijn kicksen en handschoenen aan en trainde gezellig mee.

      Vhttps://www.ajaxlife.nl/articles/2019/1-januari-2019/meetrainende-van-der-sar-nog-prima-in-vorm-in-florida,

      • gratis meetrainen

      Synchroonzwemmen is voor alle leeftijden. Jaarlijks worden door D.O.K. verschillende wedstrijden en shows georganiseerd. Ben je geïntresseerd geraakt? Kom dan een keertje GRATIS meetrainen.

      http://www.geocities.com/Colosseum/Bleachers/1977/

      • niet (kunnen) meetrainen

      De selectie is compleet, hoewel Albert Mulder de afgelopen week door ziekte niet heeft kunnen meetrainen.

      Meppeler Courant,

      ( (vooral) in België)
      • terug meetrainen

      Chris Janssens en Jan Köller zijn licht gekwetst uit het duel met Anderlecht gekomen. Beiden kregen een trap op de voet te verwerken maar kunnen vandaag terug meetrainen.

      De Standaard,

      • volop meetrainen
      • voluit meetrainen

      Net als Paas, die volop meetraint met zijn nieuwe ploegmaats, moet Vervoort nog even wachten om zijn competitiedebuut te maken.

      De Standaard,

      Bij Red Giants heeft Sander de Winkel weer volop meegetraind.

      Meppeler Courant,

      Bruno Versavel, die vrijdag zo goed als zeker met de tweede ploeg van paars-wit op Beveren speelt, mag vanaf vandaag weer voluit meetrainen met de groep.

      De Standaard,

      Voluit meetrainen was er voor Zefilho in de voorafgaande dagen niet bij.

      De Standaard,

      "Vanaf morgen kom ik weer werken", zei de libero, die maandag het ziekenhuis mocht verlaten na genezing van een virale infectie in het achterhoofd. "Maar ik zal me nog een tijdje moeten beperken tot individueel lopen. Pas halfweg volgende week mag ik opnieuw voluit meetrainen met de groep."

      De Standaard,

      • vrijblijvend meetrainen

      De kinderen die enthousiast geraakt zijn van de korfbal kunnen donderdag 11 januari in sporthal Het Vledder vrijblijvend meetrainen van 16.30-17.30 uur met de jongste leden van MEKO'74.

      Meppeler Courant,

      • weer meetrainen

      't Joens traint na een appendix-operatie weer mee.

      De Standaard,

      Morgen traint Haldan weer mee in Hilversum en daarna zal Engel waarschijnlijk besluiten om de ex-Roemeen op te stellen tegen Tsjechië.

      NRC,

      tegenwoordig deelwoord als adjectief gebruikt


      • de meetrainende middenvelder
      • meetrainende jeugdleden
      • meetrainende leden

      De kans lijkt groot dat Leroy Fer komend seizoen voor Feyenoord speelt. De meetrainende middenvelder gaf tegenover Veronica aan dat hij hoopt op een contract bij de Rotterdammers.

      https://www.gelderlander.nl/nederlands-voetbal/fer-hoopt-op-contract-bij-feyenoord-de-club-zit-in-mijn-hart~a7dd180c2/,

      Meetrainende jeugdleden betalen niets, zij mogen eerst 4 weken meetrainen om te kijken of ze het leuk vinden.

      https://www.vvhulshorst.nl/contributie,

      Afgelopen jaar hebben we 66 nieuwe leden mogen verwelkomen! 31 nieuwe seniorenleden, 2 meetrainende leden, 27 nieuwe jeugdleden, 6 peuters en kleuters voor de korfbalgym.

      http://synergo.nl/2020/01/08/jaaroverzicht-2019-van-de-nieuwe-ledencoordinator/,

      • de meetrainende Desevio Payne
      • de meetrainende Issam El Maach
      • (de) meetrainende Van der Sar

      RKC lijkt haar keepersgilde voor aanstaand seizoen rond te hebben. De al langer meetrainende Issam El Maach tekent een contract voor één seizoen.

      https://rkcnu.nl/2021/07/14/rkc-contracteert-el-maach/,

      De vorige zomer van Jong PSV overgekomen Sekou Sidibé mag ondanks een doorlopend contract vertrekken. Hetzelfde geldt voor de op amateurbasis met het tweede meetrainende Desevio Payne.

      https://www.msn.com/nl-nl/sport/voetbal/fc-emmen-verstuurt-elf-ontslagbrieven-en-wil-verder-met-tweetal/ar-BB1f9SSn,

      Meetrainende Van der Sar nog prima in vorm in Florida. Ajax heeft zijn derde trainingssessie op Amerikaanse bodem erop zitten. Edwin van der Sar trok zijn kicksen en handschoenen aan en trainde gezellig mee.

      Vhttps://www.ajaxlife.nl/articles/2019/1-januari-2019/meetrainende-van-der-sar-nog-prima-in-vorm-in-florida,

      Woordfamilie


      Als deel van een afleiding


      Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


      meetrainen 1.1

      (dieren)

      ( Gezegd van personen op een hondentraining)
      samen met een hond tijdens een hondentraining aan de training meedoen
      Vergelijk ook de betekenis 2.0.

      Semagram (extra betekenisinformatie)


      Meetrainen…

      is een activiteit

          Algemene voorbeelden


          Tijdens de trainingen vraagt u het uiterste van uw hond en de hond zal het u graag het uiterste geven, want u, zijn baas, zijn roedelleider traint met hem mee.

          http://www.ysselstroom.nl/IPO.html

          meetrainen 2.0

          (dieren; sport en recreatie; gezondheid, geneeskunde en zorg; weinig gebruikt)

          ( Met betrekking tot een onderdeel dat deel uitmaakt van een training, bv, een hondentraining of een fitnesstraining)
          tegelijk met een ander onderdeel of andere onderdelen trainen of oefenen; in, tijdens een training oefenen

          Semagram (extra betekenisinformatie)


          Meetrainen…

          is een activiteit

              Algemene voorbeelden


              Het aan en afmelden. Deze onderdeeltjes dreigen in de training nogal eens vergeten te worden, met het gevolg, dat op het examen de hond hier uit de hand loopt. Dus consequent meetrainen hiervan is een must.

              http://www.dobermannvriend.com/Pakwerk.htm

              Een nadeel van van compound-oefeningen is dat ze de kleinere spiergroepen vaak niet meetrainen. Doe daarom altijd ook isolatie-oefeningen na je compound-oefeningen zodat je deze ook meetraint.

              https://fitnessned.nl/kennisbank/begrijppenlijst/compound-oefeningen/