museummedewerker


museummedewerker 1.0

werknemer van een museum; medewerker van een museum

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een museummedewerker…

is een werknemer; is een persoon

  • [Activiteit of handeling] verricht werkzaamheden die naargelang van de functie, van wetenschappelijke aard zijn of de bewaking en het tentoonstellen van de collectie tot doel hebben
  • [Belanghebbende of begunstigde] werkt voor een museum

    Algemene voorbeelden


    Museummedewerkers moeten alle vertrouwelijke informatie in verband met de herkomst van het materiaal dat het museum bezit of in bruikleen heeft, geheim houden. Dit geldt ook voor de informatie in verband met de veiligheidsmaatregelen van het museum, voor de informatie in verband met de veiligheidsmaatregelen van een privécollectie of van om het even welke locatie die zij in het kader van hun beroepsbezigheid hebben bezocht.

    http://www.museumvereniging.be/vereniging/icom-profgedrag3.html

    De 32-jarige Russell wandelde het gebouw binnen en plaatste doodgemoedereerd zijn sculptuur De ijzeren man in een van de zalen. Hij legde er een kaartje met zijn naam bij [...]. De expositie duurde echter niet langer dan een half uur. Suppoosten [...] sommeerden Russell het ongewenste kunstwerk te verwijderen. Hij was het er niet mee eens en wilde zijn beeld aan het museum schenken, maar de museummedewerkers legden hem uit dat als hij het niet snel meenam, ze het zouden weggooien.

    De Standaard,

    Combinatiemogelijkheden


    met adjectief ervoor


    • interne museummedewerker

    De bibliotheek verzamelt, bewaart en stelt informatie ter beschikking over de archeologie en kunst van al deze vakgebieden. De bibliotheek staat open voor de interne museummedewerkers maar ook voor onderzoekers, studenten en het ruime publiek.

    http://www.kmkg-mrah.be/nl/algemeen/bibliotheken.html